EPA-EFE/Friedemann Vogel

Ponosan je na sve što je uradio sa Australijom, a na terenu je prevazišao očekivanja

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Fudbaleri Australije izgubili su od Argentine sa 2:1 u osmini finala Svetskog prvenstva, ali su pružili više nego dobru partiju i ne idu razočarani kući.

Australijskim defanzivac Miloš Degenek pričao je o utakmici, Lionelu Mesiju i celokupnom utisku sa Mundijala u Kataru.

„Mislim da smo igrali dobro, mislim da smo forsirali Argentinu da se brani sa pet igrača od 60. minuta. Dali su nam drugi gol uz dosta sreće. Za prvi ne može ništa da se kaže, jer je to najbolji igrač svih vremena. Mislim da smo imali šansu da izjednačimo i trebalo je da izjednačimo. Svaka čast svim mojim momcima, celom stručnom štabu, državi, mnogo sam ponosan na sve i mislim da smo uradili nešto što niko nije očekivao. Iznenadili smo mnoge ljude i treba da budemo srećni i ponosni“, rekao je Degenek.

PROČITAJTE JOŠ:

Otrkio je i šta krasi Australiju kao reprezentaciju, te kako se baš ona našla u osmini finala, gde ju je malo ko video.

„Nemamo igrače kao oni, te individualce, ali smo ekipa koja diše jednim srcem, jedan duh i zato smo imali sreće, ne sreće, nego kad toliko radiš bog te pogleda i nagradi i on nas je nagradio prolaskom grupe“.

Pričao je i o pripremi za meč sa „gaučosima“, koji u četvrtfinalu igraju protiv Holandije.

„Radili smo analizu, oni su drugi favoriti za osvajanje Svetskog prvenstva posle Francuske i verujem da će dogurati daleko. Mislim da će da pobede Holandiju, ali bih želeo da pohvalim moju ekipu i da joj se zahvalim na svemu što su mi dali lično i što smo dostigli sve ovo“.

EPA-EFE/Abir Sultan

Posebna je čast bila čuvati Mesija, kome je ovo bio 1.000 meč u profesionalnoj karijeri.

„Glupo je reći, on je čovek, ima dve noge i čast je igrati protiv njega. Ne igraš svake nedelje protiv takvih igrača. To je najbolji igrač koji je ikada šutnuo loptu, najbolji svih vremena, niko neće biti kao on. Mislim da ću tek kad stignem kući shvatiti šta sam uradio i da sam ispao od Argentine“.

Australija je u poslednjem minutu imala stopostotnu priliku da izbori produžetak, ali je golman Emilijano Martinez izrastao u heroja.

„Trebalo je da damo gol, nismo, tako je kako je. Iskreno im želim da osvoje Svetsko prvenstvo“.

Neizbežno je bilo pitanje i o Srbiji i debaklu koji je doživela na Mundijalu.

EPA-EFE/Neil Hall

„Mnogo mi je žao što su ispali, ali nemojte me pogrešno shvatiti. Brinuo sam se o sebi, nisam pridavao pažnju tome, žao mi je jer tamo imam par prijatelja i žao mi je Srbije kao nacije. Voleo bih da su prošli. Glava gore, ne sme niko da ih kritikuje, treba svako da stane iza njih i da ih pogura u narednom ciklusu“.

Bio je upitan i za Milana Borjana i vređanje Hrvata na njegov račun, ali je odgovor bio kratak.

„Nisam se čuo sa njim, sve mu najbolje želim“, zaključio je Degenek.

Foto: Nova.rs/Žikica Babović

BONUS VIDEO Sve puca od luksuza, kako izgleda na navijačkom kruzeru u Dohi