EPA-EFE/Rolex dela Pena

Fudbalska reprezentacija Hrvatske napravila je iznenađenje na Mundijalu u Kataru, te je u četvrtfinalu izbacila Brazil i to nakon penal serije sa 4:2.

Mediji u Hrvatskoj takođe su bili oduševljeni pobedom nad Brazilom, pa su u superlativu govorili o fudbalskoj reprezentaciji i velikom uspehu.

„Index.hr“ nije bio preterano maštovit u naslovu, ali to i nije potrebno kada je ovakav događaj i senzacija u pitanju.

„Hrvatska izbacila Brazil nakon penala!“, stoji u naslov pomenutog hrvatskog portala.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, na istom portalu se našao i naslov „Fudbalski svet se divi: Ovo je sport koji se igra 120 minuta i prođu Hrvati“.

U tome svakako ima istine, jer su „vatreni“ u poslednjih pet utakmica koji su se igrali na produžetke ili penale slavili i pokazali kakvu mentalnu snagu poseduju.

„Gol.dnevnik“ je u prvi plan istakao golmana Dominika Livakovića, koji je opet odbranio penal Rodrigu, koji je prvi dao nadu Hrvatskoj da može do polufinala.

„Hrvatska je u polufinalu Svetskog prvenstva: Livaković opet heroj raspucavanja 11-eraca“, stoji u naslovu.

„Jutarnji list“ je u naslov stavio „Najveća senzacija Svetskog prvenstva! Hrvatska izbacila Brazil, junak Livi uništio snove velesile“.

„Slobodna dalmacija“ takođe nije mnogo filozofirala: „Hrvatska je u polufinalu Svetskog prvenstva! ‘Vatreni‘ srušili Brazilce nakon drame jedanaesteraca!“.

„Večernji list“ je istakao da je ovo noć za istoriju, te je sugerisao čitaocima da se uštipnu nekoliko puta da provere da li sanjaju.

BONUS VIDEO Sve puca od luksuza – hotel u kom je FIFA dočekala VIP goste