Aison/Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Izgleda da su veoma samouvereni pred meč sa Srbijom

Kapiten Brazila Tijago Silva u četvrtak će od 20 sati imati težak posao, da čuva srpske napadače, ali na konferenciji pred meč nije „trošio“ reči na Srbiju.

„Uvek sam spreman na sve situacije. Ovo je poseban trenutak. Hvala selektoru što me izabrao za kapitena. Ovo je kratko takmičenje, moramo biti spremni za prvi meč, znamo koliki su pritisak i očekivanja. Nervoza je deo igre, dobro smo spremni za debi“, rekao je Silva.

PROČITAJTE JOŠ:

Brazilci već dugo pričaju o osvajanju Svetskog prvenstva.

„Tražim od navijača da nam veruju. Spremni smo da imamo sjajno Svetsko prvenstvo. Naravno, dug je put do titule, ali imamo pravo da sanjamo i mi sanjamo o tome. U dobroj smo poziciji jer smo odlični u svim oblastima“.

„Boginju“ nisu videli od 2002. godine.

„Velika inspiracija nam je činjenica da smo osvojili titulu 2002. godine. Imamo slike selekcija koje su obeležile istoriju. To nam donosi samopouzdanje i motivaciju da stvaramo i našu istoriju. Znamo da to zavisi samo od naših sopstvenih snaga. Video sam Rokea (Žuniora) i postao sam emotivan. On je momak koga mnogo volim, napravio je prelepu priču u Milanu, gde sam i ja dao svoj doprinos. Ovo nam daje još više motivacije da poštujemo ovu majicu“.

Silva je jedan od najiskusnijih igrača i u Brazila, ali i na celom Svetskom prvenstvu.

„Uživam u najboljoj verziji Tijaga Silve. U 38. godini prolazim kroz jednu od najboljih faza svoje karijere. Danas sam mnogo bolje spreman za ovakv trenutak. Super miran, opušten, svi veruju u mene. To pokazuje koliko me poštuju“, zaključio je Silva.

BONUS VIDEO Ronaldo stigao do novog rekorda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar