Foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Porodicama iranskih fudbalera preti "zatvor i mučenje" ukoliko se fudbaleri ne budu "ponašali kako bi trebalo" tokom meča sa SAD u utorak od 20.00.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Iranci su u ime podrške protestu protiv režima u Iranu odbili da pevaju himnu na prvom susret protiv Engleske, a igrači su ubrzo pozvani na sastanak sa Korpusom iranske revolucionarne garde (IRGC), preneo je CNN.

PROČITAJTE JOŠ

Izvor je naveo da i je rečeno da će njihove porodice suočiti sa „nasiljem i mučenjem“ ako ne budu pevali državnu himnu ili ako se pridruže protestu protiv režima u Teheranu.

Igrači su već protiv Velsa pevali himnu.

Navodno je na desetine oficira IRGC nakon pretnji iranskim igračima u svakom trenutku prati fudbalere. Nije im dozvoljeno da se mešaju ni sa kim van tima, a pogotovo ne da se sastaju sa strancima.

„U poslednjoj utakmici protiv Velsa, režim je poslao preko stotine pristalica glumaca kako bi stvorio lažni osećaj podrške i naklonosti među navijačima. Za sledeću utakmicu protiv SAD režim planira da značajno poveća broj aktera na hiljade“. rekao je izvor.

Protest u Iranu je počeo nakon što je ubijena Mahsa Amini, 22-godišnja devojka. Ona je bila žrtva policijske brutalnosti i to jer se nije pridržavala kodeksa oblačenja.

BONUS VIDEO Dušan Vlahović trči nakon utakmice sa Kamerunom