Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Dešavanja iz Katara pratite na Nova.rs.

Fudbaleri reprezentacija Hrvatske savladali su Kanadu rezultatom 4:1 u meču 2. kola grupe F, čime je Kanada ostala bez šanse da se domogne nokaut-faze.

#related-news_0

A sve je izgledalo drugačije nakon prva dva minuta igre…

Kanada je utakmicu otvorila na najbolji mogući način, pošto je Alfonso Dejvis glavom veoma lep centaršut sa desnog krila sjajnim udarcem sproveo u mrežu za 1:0 već u 2. minutu utakmice.

Narednih desetak minuta Kanada je stavljala na muke Hrvatsku, da bi sredinom prvog dela „vatreni“ preuzeli apsolutnu inicijativu i počeli da bukvalno opsedaju gol rivala. Ređale su se opasne situacije, pa su prvo uspeli da pogode mrežu preko Andreja Kramarića ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda Marka Livaje, ali je u 36. minutu ipak bilo 1:1. Sjajnu akciju odigrali su Ivan Perišić i Kramarić koji je veoma preciznim udarcem pogodio suprotan ugao mreže koju je čuvao Milan Borjan.

Od tog momenta na terenu je postojala samo Hrvatska. Prvo je Marko Livaja u 44. minutu veoma lepo pogodio sam ćošak Borjanovog gola nakon što je lopta prošla kroz noge Stivenu Vitoriji, a nakon kratkotrajnog odgovora Kanade početkom drugog dela u vidu nekoliko solidnih prilika koje nisu iskoristili ponovo je Perišić sjajno asistirao, a Kramarić u petercu prvo primirio loptu, nakon čega je poslao u mrežu Kanađana za 3:1.

Konačnih 4:1 postavio je Lovro Majer nakon veoma lepe kontre.

Hrvatska je tako stigla do brojke od četiri boda, koliko ima i Maroko, Belgija ima tri, dok Kanada bez boda ostaje na poslednjem mestu na tabeli.

Hrvatska – Kanada 4:1 (2:1)

(Kramarić 36, 70, Livaja 44, Majer 90+4 – Dejvis 2)

Stadion: Kalifa; Sudija: Matonte Kabrera (Urugvaj)

Hrvatska: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozović, Modrić (od 86. Pašalić), Kovačić (od 86. Majer) – Kramarić, Perišić (od 86. Oršić), Livaja (od 60. Petković)

Kanada: Borjan – Džonston, Miler, Vitorija – Larjea (od 62. Hojlet), Eustakio (Kone), Hačinson (od 72. Adekugbe), Dejvis – Bjukenan, Larin (od 46. Osorio), Dejvid (od 72. Kavalini)

Standings provided by Sofascore

GRUPA F

Raspored i rezultati

1. kolo, 23. novembra

Maroko – Hrvatska (Al Kor) 0:0

Belgija – Kanada 1:0 (1:0)

(Batšuaji 44)

2. kolo, 27. novembra

Belgija – Maroko 0:2 (Doha) 0:0

(Sabiri 73, Abukhlal 92)

Hrvatska – Kanada (Al Rajan) 17.00

3. kolo, 1. decembra

Hrvastaka – Belgija (Al Rajan) 16.00

Kanada – Maroko (Doha) 16.00

Hrvatska - Kanada 4:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar