Foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Fudbalska reprezentacija Holandije savladala je u prvom meču osmine finala na Mundijalu u Kataru reprezentaciju Amerike sa 3:1.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Golove za „lale“ su postigli Memfis Depaj u 10. minutu, Dejli Blind u 46. i Denzel Damfriz u 81. minutu, dok je za Ameriku pogodio Hadži Rajt u 76. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, ishod je mogao da bude drugačije, da je napadač Amerike Kristijan Pulišić iskoristio veliku priliku u 3. minutu meča.

Holanđani su bili pod velikim pritiskom u prvim minutima, ali je sve okrenuo gol Depaja.

Foto: AP Photo/Luca Bruno

Nova šansa za Holandiju je došla u 17. minutu, kada je Kodi Gakpo vukao loptu sve do šesnaesterca Amerike, uposlio je Blinda koji je loše šutirao.

Do kraja poluvremena nismo videli veliki broj prilika, ali su se Amerikanci konačno probudili u 40. minutu.

Desni bek Amerike Seržinjo Dest se našao u odličnoj poziciji nakon sjajnog solo prodora, ali je odbrana Holandije izblokirala njegov pokušaj.

Holanđani su do drugog gola stigli u 46. minutu, strelac je bio Dejli Blind ponovo na asistenciju Damfriza.

Foto: AP Photo/Luca Bruno

Prva šansa za Amerikance u drugom delu je došla u 57. minutu, kada je Cimerman šutirao, a Gakpo izbacio loptu sa gol linije.

Strelac prvog gola za Holandiju se obrukao u 71. minutu, kada je promašio prazan gol, nakon što je lopta posle odbitka stigla do njega.

Dramu u meč je uveo Hadži Rajt koji je smanjio prednost Holanđana na 2:1 u 76. minutu, ali je Damfriz golom u 81. minutu potvrdio pobedu Holandije.

U četvrtfinalu „lale“ će igrati protiv pobednika iz duela Argentine i Australije koji će se igrati od 20 časova.


Holandija – Amerika 3:1

(Depaj 10, Blind 46, Damfriz 81 – Rajt 76)

Stadion: Kalifa (Doha); Sudija: Viltom Sampajo (Brazil)

Holandija: Nopert – Timber, Van Dajk, Ake (od 93. De Liht) – Damfris, De Ron (od 46. Kopmajners), De Jong, Blind – Klasen (od 46. Bergvajn) – Gakpo (od 93. Veghorst), Depaj (od 82. Simons); Selektor: Luj van Gal

Amerika: arner – Dest (od 75. Jedlin), Zimerman, Rim, Robinson (od 92. Moris) – Mekeni (od 67. Eronson), Adams, Musa – Vea (od 67. Rajt), Fereira (od 46. Rejna), Pulišić; Selektor: Greg Berhalter

Holandija - Amerika 3:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar