Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Bivši argentinski fudbaler i potpredsednik Intera Havijer Zaneti rekao je da Argentinu u polufinalu Svetskog prvenstva očekuje teška utakmica sa Hrvatskom.

Uveren je da će južnoamerička reprezentacija odigrati dobro.

PROČITAJTE JOŠ:

„Biće to teška utakmica jer je Hrvatska veliki tim. Neće biti nimalo lako, ali poznavajući situaciju među argentinskim igračima, uveren sam da će odigrati dobro“, rekao je 49-godišnji Zaneti, čije reči prenosi list Mundo Deportivo.

Hrvatska i Argentina igraju u utorak od 20.00 meč polufinala Svetskog prvenstva u Kataru, dok će se u drugom polufinalu dan kasnije sastati Maroko i branilac titule Francuska.

Zaneti, koji je za Argentinu odigrao 143 utakmice, rekao je da očekuje dobar nastup 25-godišnjeg napadača Lautara Martineza. Igrač Intera postigao je poslednji gol u penal seriji nakon koje je Argentina u četvrtfinalu savladala Holandiju.

„Srećan sam zbog njega jer mu nije išlo, a onda je dobio priliku da postigne odlučujući penal. To mu je bilo važno, pa sam siguran da će se pojaviti kada nam bude najpotrebniji“, rekao je Zaneti.

Hrvatska je u četvrtfinalu, takođe boljim izvođenjem jedanaesteraca, pobedila Brazil, a Zaneti je naveo da mu žao što petostruki svetski šampion nije pobedio na toj utakmici.

„Voleo bih da je pobedio jer bismo sada u polufinalu gledali južnoamerički ‘Superklasiko’, meč koji se posebno preživljava u naše dve zemlje“, naveo je Zaneti.

„To bi takođe bilo dobro i za Južnoameričku fudbalsku konfederaciju CONMEBOL“, dodao je on na događaju kojim je taj savez odao priznanje nekadašnjem brazilskom igraču Peleu.

BONUS VIDEO: Dušan Vlahović trči nakon utakmice sa Kamerunom