Dragan Stojković Piksi Foto:REUTERS/Marko Djurica

Čeka se rasplet tužbe.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Fudbalski savez Kosova podneo je žalbu FIFA zbog navodnih „teških uvreda od strane selektora reprezentacije Srbije“ Dragana Stojkovića i „rasističkih postupaka srpskih navijača“ tokom utakmice Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ

U saopštenju Saveza Kosova hoće reakciju od FIFA, pošto ne žele da se takvi komentari prave na događaju kakvo je Svetsko prvenstvo.

Isticanje slogana sa političkim porukama i rasistički pozivi Albancima čuli su se tokom čitavog meča, a o njima su izveštavali i svetski mediji. Besmislena je i apsurdna mržnja kojom se godinama pothranjuje mišljenje u susednoj državi prema albanskom narodu uopšte. Savez Kosova zahteva od FIFA istragu ovog slučaja i sankcije za Fudbalski savez Srbije, kako bi jednom zauvek fašistička skandiranja nestale sa fudbalskih stadiona i događaja poput Svetskog prvenstva.

Ovakvo skandiranje navijača jedne ekipe koja učestvuje na Mundijalu niko ne može da razume i opravda, posebno sada kada Evropi preti krhka bezbednosna situacija, kao posledica ničim izazvane agresije Rusije u Ukrajini. Fudbalski savez Kosova će snažno stati u odbranu vrednosti i dostojanstva zemlje i njenog naroda, ali istovremeno i u odbranu vrednosti koje fudbal prenosi uopšte, a to su jedinstvo među ljudima, nada, radost i strast za inkluzivnošću. Timovima i navijačima sa ponašanjem i filozofijom mržnje ne bi trebalo da bude mesto na ovako važnim sportskim događajima kao što je Svetsko prvenstvo u Kataru“, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Kosova.

Piksi  je izbacio sve iz sebe nakon što je Dušan Vlahović pogodio za 2:1 protiv Švajcarske u 34. minutu, i u jednom trenutku kamera ga je snimila kako je bukvalno kanalisao sve emocije kroz psovke.

BONUS VIDEO Piksi: Možda bi neki voleli da idem za Pariz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar