Foto: Miloš Ljubisavljević/ Nova.rs

Sve u Kataru je u znaku fudbala i svuda ima bar nešto što asocira na najvažniju sporednu stvar na svetu.

Foto: Nova.rs

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Nažalost, nas iz Srbije posle petka Katar asocira na još jedno veliko razočaranje pošto su „orlovi“ porazom od Švajcarske (2:3) definitivno završili takmičenje u grupi G.

PROČITAJTE JOŠ

Da stvari budu još gore, Srbija je završila kao poslednja u svojoj grupi sa jednim bodom, iza Kameruna, Švajcarske i Brazila koji su imali četiri, odnosno po šest bodova.

I kad dođete u Dohu, nemate utisak da su domaćini unapred videli Srbiju kao bitan faktor na Mundijalu što se vidi i na posebnom delu izložbe posvećenom Svetskom prvenstvu u starom delu Dohe.

Umetnički centar u Suk Vakifu drži na svojim zidovima umetničke slike sa motivima Mundijala, mešanim sa obeležjima Katara kao domaćina.

Foto: Miloš Ljubisavljević/ Nova.rs

Osim toga, na jednom zidu se nalazi i set likova poznatih fudbalera, gde nije bilo mesta ni za jednog srpskog.

Iscrtana su 22 lika, od kojih neki, poput Sadija Manea ili Serhija Ramosa na kraju nisu ni zaigrali na prvenstvu, a nije bilo Dušana Tadića, Sergeja Milinković-Savića, Aleksandra Mitrovića ili Dušana Vlahovića.

Tu su oslikani momci poput Nejmara, Lea Mesija, Kristijana Ronalda, Luke Modriča, Virdžila van Dajka, Kilijana Mbapea, Roberta Levandovskog, čak je i Mo Salah dobio svoje mesto, iako Egipćani nisu učesnici turnira.

Ove slike mogu i da se kupe, a najskuplje su one sa motivima stadiona i koštaju do 6.850 dolara, dok slike sa likovima fudbalera koštaju po 465 dolara.

Foto: Miloš Ljubisavljević/ Nova.rs
Foto: Miloš Ljubisavljević/ Nova.rs
Foto: Miloš Ljubisavljević/ Nova.rs

BONUS VIDEO Beograđani o eliminaciji srpske fudbalske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar