Luis Enrike
Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Loše izdanje Španije.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Španija je eliminisana sa Svetskog prvenstva u Kataru od strane Maroka u osmini finala nakon penal serije.

Nakon 120 minuta u kojima nije bilo golova, usledili su penali, gde su se Španci obrukali. Redom su promašivali Pablo Sarabia, Karlos Soler i Serhio Buskec. Unai Simon uspeo je da odbrani jedan penal, Badru Benunu, ali to nije bilo dovoljno. Za afričku ekipu pogađali su Abdelhamid Sabiri, Hakim Ziješ i Ašraf Hakimi.

Pročitajte još

Selektor Španije Luis Enrike otkrio je uoči utakmice sa Marokom kako je svojim igračima rekao da na Svetsko prvenstvo moraju doći sa najmanje hiljadu izvedenih penala.

„Neće biti dovoljno ako će čekati da dođu ovde i onda vežbati penale. To je trenutak maksimalne napetosti, kada pokazuješ živce isposobnost šutiranja penala na način koji želiš iako si to ponovio 1.000 puta. To puno govori o igraču. Izvođenje penala može se savladati kada igrači znaju da kontrolišu situaciju u trenutku“, rekao je Enrike.

„Sve je manje sreće, a sve više uticaja golmana. Imamo jako dobre golmane, bilo koji od njih trojice može se snaći u penalima“, dodao je selektor Španije.

Podsećamo, Španija je i na Evropskom prvenstvu poražena nakon izvođenja jedanaesteraca, bolja je bila Italija u polufinalu.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi 80 minuta pričao o Srbiji na Mundijalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar