Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Piksi je prelomio i nema više nazad.

Selektor Dragan Stojković Piksi je objavio spisak reprezentacije Srbije koji će putovati na Mundijal u Kataru i prema očekivanja nije bilo mnogo iznenađenja, bar kada su ključni igrači u pitanju.

PROČITAJTE JOŠ

Nagađalo se oko određenih imena koja bi mogla da budu među 26 putnika, iako verovatno neće imati preveliku ulogu.

Na kraju, nekoliko igrača je moralo da otpadne, iako su bili blizu nacionalnog tima.

Što se tiče domaćeg šampionata, Crvena zvezda će sa jednim predstavnikom braniti čast Superlige. Strahinja Eraković je izborio mesto među 26 putnika. To nije uspelo mladom Stefanu Mitroviću koji je u nedavno dobio priliku da zaigra za nacionalni tim, a od igrača koji su ranije bili u kombinaciji nema ni Alekandra Kataija.

Sa druge strane Topčiderskog brda, Partizan neće imati nijednog učesnika Mundijala. Jedini koji je mogao da se nada pozivu, bio je Sloboan Urošević, ali je selektor najviše potencijalnih kandidata isekao među levim bekovima.

Stefan Mitrović
Stefan Mitrović; Foto: Pedja Milosavljevic

Pored Uroševića poslednji filter nisu prošli ni Aleksa Terzić, ni Mihajlo Ristić. U odbrambenoj liniji je u konkurenciji bio i Erhan Mašović koji je dobijao dosta prilike kod Piksija, ali u poslednje vreme ne blista i to je verovatno presudilo da ne putuje na Svetsko prvenstvo. A mesta nije bilo ni za iskusnog Matiju Nastasića koji na klupskom nivou ne igra dovoljno u poslednje vreme.

Nije bilo previše iznenađenja kada su u pitanju igrači u sredini terena i napadu. Pored pomenutog Stefana Mitrvoića, pozivu se možda nadao i Dejan Joveljić koji igra u Los Anđeles Galaksiju, dok je bilo jasno od kako greje klupu u Francuskoj da nema šta da traži Veljko Birmančević, a da ni dobre igre u poslednje vreme nisu mogle da Darka Brašanca uvuku na spisak jer nije bio ni u kombinacijama.

Iz generacije koja je pokorila Novi Zeland eventualno je moglo da se razmišlja o Saši Zdjelaru, ali ni on nije bio u dosadašnjim planovima i nije upao ni u najširi spisak

Kada su golmani u pitanju u konkurenciji na širem spisku je bio i Marko Ilić, ali je ta pozicija od dolaska Piksija definisana.

BONUS VIDEO Postao golman jer je lenj i mrzelo ga da trči – srpski div mogao u Mančester, Zlatan mu je idol

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar