Foto: AP Photo/Francisco Seco

Neverovatan rasplet grupe.

Reprezentacija Australije je napravila senzaciju i plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva nakon što je savladala Dansku sa 1:0.

PROČITAJTE JOŠ

Strelac jedinog gola bio je Leki u 61. minutu posle solo prodora čime je doneo drugu pobedu „kengurima“ u grupi za prolaz u nokaut fauzu.

Drugi meč ju grupi između Francuske i Tunisa je završen rezultatom 1:1, pa je zvanični šampion sveta završio kao prvi sa sedam bodova, Australija je bila druga sa šest, Tunis treći sa dva, a Danska poslednja sa jedan.Krenula je Australija sa jasnim ciljemu ovaj meč – da sa čvrstim blokom ispred kazennog prostora upasive napda Danske. Izuzev prrvih nekoliko minuta, kada su ulazili u kaznenin prostor Danci su bili bezopasni na startu meča.

Sjajan je bio Degenek koji je dobijao duele i sjajnim intervencijama sprečavao opasne akcije Danaca.

Foto: Tanjug/AP Photo/Aijaz Rahi

Kako je odmicalo prvo poluvreme, Australijanci su preko Lekija počeli da prete golu Šmajhela i pomerili igru i dosta lako uspeli da sačuvaju mrežu do kraja prvog poluvremena.

Australija je osokoljena krenula odlično u drugo poluvreme koja je zapretila na startu drugog dlea pre nego što je krenula ludnica.

Činilo se da će remi biti dovoljan za plasman u narednu rundu, kada je Tunis šokirao rezerviste Francuske i vošstvom stavio rivala u nezgodnu situaciju.

Foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Ipak, usledio je ekspresan odgovor. Samo tri minut aposle gola Tunisa, usledio je solo prodor Metjua Lekija koji je prešao više od pola terena i pored nekoliko igrača uspeo d aispali urarac po zemlji u kontra ugao i donese prednost svom timu koja će se ispostaviti ključna za prolaz u osminu finala.

Do kraja meča smo gledali mlake pokušaje Danske da se vrati u igru, ali su bili potpuno bezopasni.

Australija je tako posle dve pobede i negativnom gol razlikom od 3:4 prošla u osminu finala gde će joj rival biti prvoplasirana ekipa u grupi C gde će rasplet biti poznat kasnije u toku dana.


Australija – Danska 1:0 (0:0)

(Leki 61)

Stadion: Al Džanuba Sudija: Mustafa Gorbal (Alžir)

Australija: Rajan – Degenek, Soutar, Rauls, Behič – Leki (od 89. Hrustić), Irvin, Moj, Gudvin (od 46. Bakus) – Djuk (Maklaren), Mekgri (od 74. Rajt).

Danska: Šmajhel – R. Kristensen (od 46. Bah), Andersen, A. Kristensen, Mele(od 69. Kornelijus) – Hejbjerg, Jansen (od 59.Damsgard) – Skov Olsen (od 69. Skov), Eriksen, Lindstrem – Brajtvajt (od 59. Dolberg).


Grupa D, 3. kolo

Australija – Tunis 1:0 (0:0)

(Leki 61)

Tunis – Francuska 1:0 (0:0)

(Kazri 58)

Standings provided by Sofascore


Grupa D: Tunis - Francuska 1:0; Australija- Danska 1:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar