EPA-EFE/Rolex dela Pena
EPA-EFE/Rolex dela Pena

Ljuti su Hrvati, ljuti su i Marokanci, žalio se Urugvaj, ni Englezi nisu srećni otišli kući… Razlog za nezadovoljstvo su sudije, kontroverzne odlike i česta upotreba VAR-a.

Foto:Nova.rs/Promom&m’s

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Da ne prestane priča o sudijama pobrinula se Svetska fudbalska federacija (FIFA), koja je poverenje u utakmici za treće mesto između Hrvatske i Maroka (subota, 16 sati, stadion Kalifa) dala Kataraninu Abdulrahmanu Al-Jasimu. On je već sudio u utakmicama SAD – Vels (1:1) i Portugal – Urugvaj (2:0).

“Čudna odluka FIFA, ne znam šta je u pitanju, da li zahvalnost domaćinima što su im napunili džepove ili nešto drugo. Dobro je da finale nije dobio da sudi. Mogli su i za pomoćnike da mu odrede nekoga iz kraljevske porodice”, iznenađen je Raka Đurović, sudijski ekspert.

PROČITAJTE JOŠ:

Odlika o glavnom sudiji finalnog meča Argentina – Francuska (nedelja, 16, stadion Lusail) već je očekivana. Poljak Šimon Marčinjak vodiće glavnu reč. On je već sudio Argentini protiv Australije u osmini finala i Francuskoj protiv Danske u grupnoj fazi.

“Tipovao sam da će Francuska igrati u finalu i da će Marčinjak suditi finale, sve ostalo sam promašio na ovom Mundijalu. On je dobar izbor, čvrst je, stabilan sudija, ima autoritet, deluje da može da vodi finale. Poljska više nije tu, ni time nije opterećen. Pratio sam ga u Evropi, dobar je sudija. Valjda me neće demantovati”.

Đurović smatra da suđenje generalno nije bilo na vrhunskom nivou.

“Pomoćnici su bili loši, previše se koristio VAR, gotovo nijedan kazneni udarac nije do suđen bez njega, u grupnoj fazi se više koristio nego tokom celog šampionata u Rusiji. Pa zar je suđenje pre bilo toliko loše? Mislim da je lošim sudijskim odlukama Urugvaj direktno izbačen s Mundijala, a mislim da razloga za nezadovoljstvo imaju i Englezi.”

On, međutim, ne misli da na ljutnju imaju pravo i Hrvati.

PROČITAJTE JOŠ:

“Bljutava mi je ta priča o nepostojećem kaznenom udarcu za Argentinu protiv Hrvatske. Ono je klasičan primer prekršaja koji je napravio golman. Bilo je samo pitanje da li je bio za žuti ili crveni karton, ali i tu je doneta ispravna odluka, kada je Livakovicu pokazan žuti karton”.

Đurović kaže i da je nadoknada vremena bio samo trik na kojem je instistirao Pjerluiđi Kolina.

“Ma to je farsa. Ok, bilo je situacija kada je trebalo nadoknaditi 14 minuta, ali ostalo je bilo nepotrebno. Vreme treba nadoknaditi, igrači moraju da znaju da nema odugovlačenja, ali ne po svaku cenu. Čini mi se da je ovo u Kataru sa trajanjem utakmica urađeno samo da bi se pričalo o reformama. Efekat mi ne deluje nešto koristan”, zaključio je Đurović.

BONUS VIDEO Piksi o debaklu u Kataru