Foto: EPA-EFE/Mohamed Messara

Fudbalska reprezentacija Maroka pobedila je selekciju Španije u osmini finala na Mundijalu u Kataru nakon boljeg izvođenja penala – 0:0 (3:0).

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Junak Maroka je bio Ašraf Hakimi, koji je postigao odlučujući gol u penal seriji, i to na kakav način.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaler Pari sen Žermena je šmekerski i hladnokrvno namestio loptu na belu tačku i šutirao po sredini gola, „panenkom“.

Golman Španije Unaj Simon se bacio u stranu, a Hakimi je mogao da počne sa slavljem, pošto je tada Maroko obezbedio plasman u četvrtfinale gde će igrati protiv Portugala.

Ipak, poseban razlog za slavlje su imali roditelji talentovanog desnog beka.

U Španiji živi oko 900 hiljade Marokanaca, a Hakimi je rođen u Madridu i prošao je akademiju Real Madrida.

Foto: EPA-EFE/Neil Hall

„Bilo je kontakata u prošlosti, želela me je Španija, otišao sam na probu i bio nekoliko dana u Las Rohasu. Ipak, video sam da to nije za mene, nisam se osećao kao kod kuće. Ništa posebno, samo sam osećao da to nije ono pravo. Ja sam Arapin, Marokanac, želeo sam da igram za svoju zemlju“, izjavio je Hakimi pred Mundijal.

Za Real Madrid je odigrao 17 takmičarskih utakmica, a period od 2018. do 2020. je proveo kao pozajmljen igrač u Borusiji Dortmund.

Nakon toga je otišao u Inter iz Milana i posle sjajne sezone otišao je u Pari Sen Žermenu za 68 miliona evra.

„Moja majka je čistila kuće, a otac je bio ulični prodavac. Dolazim iz skromne porodice koja se mučila da preživi. Danas se borim za njih svakoga dana. Žrtvovali su se za mene i uskratili su mojoj braći mnoge stvari kako bih ja uspeo“, rekao je ranije Hakimi.

Hakimi upravo ima poseban odnos sa roditeljima, i svaku pobedu Maroka je proslavio sa majkom na tribinama stadiona u Kataru.

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi 80 minuta pričao o Srbiji na Mundijalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar