Vinisijus Žunior
foto: Screenshot Reddit u/II_MrBlack_II

Vinisijus Žunior proživeo je pravi košmar u porazu Reala od Majorke (1:0) u 20. kolu Primere. On je bio poseban pik svih igrača rivala.

Barselona je pobegla na pet poena prednosti na vrhu Primere nakon kiksa Reala, a Vinisijus je dobio i peti žuti karton u sezoni, pa neće moći da igra protiv Elčea.

PROČITAJTE JOŠ

Navijači su ga vređali rasistički, ali su mu „pravi pakao“ priredili protivnički igrači.

Naime, čak 10 puta je nad njim napravljen prekršaj što je ubedljivo najviše ove sezone u ligama petice. Ujedno je to igrač Reala koji je najviše fauliran još od Iska koji je 2013. godine pretrpeo 13 prekršaja poritv Betisa.

Vinisijusa su dotukli Pablo Mafeo i Railo, defanzivci Majorke, sa kojima ima dugu istoriju. Počelo je sve prošle godine kada je Mafeo faulirao Brazilca, a to se završilo žutim kartonom za Vinisijusa jer je protestvovao kod sudije previše žestoko.

Koren problema je što je Vinisijus u pobedi Reala nad Majorkom u prvom delu sezone (4:1) sve slavio provokativnim plesom koji je slavio golove. Oni su to videli kao uvredu.

„Neka Vinisijus slavi gol kako hoće, ali ne tako da proslavom vređa i ponižava kolege na drugoj strani“, rekao je Railo posle meča.

Sada je po povratku igrača na teren prišao do Vinisijusa i njegovim ustima prineo grb Majorke da ga poljubi. To je uradio zato što je Vinisijus u prvom poluvremenu pokazivao grb Reala domaćim ima, a onda je Ančeloti morao da ga sprovede do tunela kao štit.

Vinisijus je bio besan kada mu je sudija pokazao žuti karton zbog prekršaja nad Mafeom, ali je defanzivac odglumio da je start bio žešći.

Defanzivci su tada gurali Vinisijusa, „grlili“, a kamere su snimile kako se Mafeo gestikulacijom plakanja ruga Brazilcu. Vinisijus je ubedljivo najčešće faulirani igrač u ligama petice – 79.

BONUS VIDEO Ludnica na tribinama nakon gola Reala