Terzić: Ne želimo Partizanovca na čelu FSS-a

Fudbal 31. maj. 202115:30 > 15:38
Podeli:
Zvezdan Terzic, sudjenje, visi sud, Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzić. Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić osvrnuo se na burna dešavanja u Fudbalskom savezu Srbije gde je došlo do sukoba dve struje koje su se sukobile oko pozicije predsednika saveza.

PROČITAJTE JOŠ

„Mnogo toga je devastirano u FSS, ali ima i kvalitetnih ljudi. Ja poštujem mnogo gospodina Bjekovića, ali sigurno se Zvezda neće složiti sa njegovim izborom. Posle Toleta Karadžića i pet godina Kokeze, sa kojim Zvezda tri godina nije imala komunikaciju, bilo bi previše da opet bude neko iz Partizana. Zvezda mora da se uključi u izborni proces posle pasivizacije“, rekao je Terzić i rekao da treba da se uključe i Partizan, kao i svi ostali srpski klubovi“, rekao je Bjeković.

On je tom prilikom demantovao da je jedan od kandidata za predsednika FSS-a.

„Ne razmišljam o povratku u fotelju FSS. Okupiran sam obavezama u Zvezdi i fokusiran na stvari koje smo zacrtali u klubu. U dalekoj budućnosti se vidim tamo, ali sada je prestižnija pozicija generalnog direktora Zvezde. Malo mi više prija, ono je nekako penzionerski, a u Zvezdi ima ritma i ima još potencijala da napredujemo“, rekao je Terzić.

On se osvrnuo i na razgovor sa predsednikom Partizana Miloradom Vučelićem o interesima oba kluba.

„Pričao sam sa Vučelićem, kad stavimo na papir interese klubova – naši interesi će se poklopiti. Nikada se nećemo složiti s Partizanom oko suđenja, kao što neće ni Real i Barselona, uvek će se misliti da jeona druga strana favorizovana“, naglasio je Terzić.

Terzič je istakao da šampion Srbije ima svog kandidata.,

„Zvezda će imati svog kandidata i imaćemo rešenje. Da li mora da bude bivši fudbaler? Saki je najbolji italijanski trener, a nije bio fudbaler, pa je čuven po izjavi da ako hoće da bude džokej – ne mora prvo da bude konj. Tako da – mi ne moramo da robujemo tome da predsednik FSS bude bivši fudbaler, tako je u većini Saveza u Evropi. Ne mora da bude ni Zvezdaš, samo da je kvalitetan i školovan rukovodilac da bi zategao FSS“, zaključio je generalni direktor crveno-belih gostujući na TV Prva.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram