Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde obustavili su sve aktivnosti u skladu sa merama Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja i svi njeni igrači ostaju u državi - za sada.

Dok su košarkaši večitih iz inostranstva slobodni da napuste Srbiju, u fudbalu je nešto drugačija situacija.

Ranije je Fudbalski klub Partizan saopštio da niko od igrača prvog tima ne može da napusti zemlju, a slično je i na Marakani.

Svi fudbaleri Crvene zvezde takođe ostaju u Srbiji – za sada, usled vanrednog stanja koje je na snazi od 15. marta.

Među njima jedino nije Hose Kanjas, otpisani vezista, koji je još u petak otišao u Španiju uz dozvolu kluba da bude sa porodicom.
Trener Dejan Stanković nije računao na iskusnog Španca otkako je seo na klupu srpskog šampiona, što je on iskoristio da ode na vreme, ali još uvek nema zvaničnog prekida saradnje.

Kanjas je do tada radio odvojeno od ekipe, zajedno sa Žanderom i Radživom van la Parom, na koje Stanković takođe ne računa.

Među Zvezdinim strancima su i Mateo Garsija, El Fardu Ben, Tomane i Ričmond Boaći, koji su standardni članovi prvog tima, kao i povređeni novajlija Seku Sanogo.

Linglong Superliga je prekinuta posle utakmica odigranih proteklog vikenda, a nije izvesno kada će i da li biti nastavljena sezona 2019/20.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram