Boaći
Dejan Stanković teši povređenog Boaćija Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Crvena zvezda ove subote započinje pripreme za novu sezonu, uz izmenjen plan i dugačak prelazni rok, najavio je sportski direktor Mitar Mrkela.

Zvezda odbranu domaće titule treba da započne 1. avgusta, dok kvalifikacije za Ligu šampiona počinje od drugog kola (18. ili 19. avgust), ako koronavirus ne poremeti raspored.

PROČITAJTE JOŠ Korona se vratila u Zvezdu: Tri stara i tri nova zaražena

Crveno-beli odlaze na Divčibare odmah posle prozivke i tamo će ostati sve do 27. jula, što znači da drugu fazu priprema neće obaviti u Vrnjačkoj Banji.

„Ciljevi su, kao i uvek, titula i grupna faza nekog evropskog takmičenja. Zato na pripremama treba da uradimo sve što je trener Dejan Stanković sa saradnicima zamislio“, rekao je Mitar Mrkela za „Zvezda TV“.

PROČITAJTE JOŠ Katai: Zvezdi je obaveza Liga šampiona, ne osećam pritisak

Sportski direktor šampiona Srbije osvrnuo se i na prelazni rok, tokom kojeg su za sada na Marakanu stigli Srđan Spiridonović i Aleksandar Katai.

„Zadovoljan sam i igračkim kadrom koji je doneo titulu i prošao u Ligu šampiona prošle sezone. Svakako da smo sa Spiridonovićem i Kataijem jači i da se prelazni rok sada završi, bio bih zadovoljan, ali biće dugačak prelazni rok. Završiće se tek početkom oktobra, biće usporeni i odlasci i dolasci zbog cele situacije oko koronavirusa. Pratićemo situaciju i reagovaćemo u skladu sa njom. Još uvek je dosta mirno, imamo neka spremna imena da se dovedu u Crvenu zvezdu u slučaju odlazaka“, dodao je Mrkela.

Kako je saopšteno na prozivci, napadač Ričmond Boaći zbog lakše povrede ostaje u Beogradu i neće krenuti ove subote sa ekipom na Divčibare.

PROČITAJTE JOŠ Zvezdan Terzić negativan na koronavirus

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar