Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Fudbalski klub Crvena zvezda obavestio je javnost da da su petorica njihovih prvotimaca inficirani virusom Covid-19.

U saradnji sa Zavodom za biocide i medicinsku tehnologiju Zvezda je potvrdila da je obavljeno testiranje igrača na koronavirus i da su nakon toga Marko Gobeljić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Marko Konatar i Branko Jovičić u ponedeljak dobili pozitivan nalaz.

PROČITAJTE JOŠ

„Pomenuti igrači se osećaju dobro, nalaze se u strogoj izolaciji i u stalnom su kontaktu sa medicinskim timom kluba. Gobeljić, Jovančić, Petrović i Konatar su imali simptome bolesti pred meč poslednjeg kola Superlige Srbije protiv Proletera, kada je obavljeno testiranje, i iz predostrožnosti nisu bili toga dana na stadionu. Branko Jovičić nije imao simptome, nema ih ni sada, ali je njegov nalaz pozitivan.Stanje igrača se pažljivo prati, a biće obavljeno i novo testiranje pred početak priprema za narednu sezonu“, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu FK Crvena zvezda.

Inače, svi osim Branka Jovičića, koji je igrao meč poslednjeg kola protiv Proletera (2:1), nisu bili u protokolu za poslednje kolo, samim tim nisu bili ni na ceremoniji dodele pehara i medalja.

„Igrače koji nisu bili u mogućnosti da podignu pehar šampiona Srbije u čijem su osvajanju u velikoj meri učestvovali čekaju medalje šampiona i biće im uručene na prvom zvaničnom meču kluba na našem stadionu. Klub im još jednom čestita veliki uspeh i želi brz oporavak. Važno je istaći da su svi ostali igrači, članovi stručnog štaba, uprave i osoblja koji su u direktnom kontaktu sa prvim timom testirani i da su dobili negativan nalaz, odnosno da nemaju korona virus. Crvena zvezda preduzima sve neophodne mere zaštite i nastaviće to da čini. Takođe, obaveštavaćemo javnost i ubuduće o svim neophodnim detaljima borbe protiv korona virusa ukoliko ih, naravno, bude“, stoji na kraju saopštenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare