Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Komplikovana računica za šampiona Srbije.

Crvena zvezda je u trećem kolu Lige Evrope potpuna razbila mađarski Ferencvaroš. Pobedom od 4:1, crveno-beli su pokazali da ova ekipa ima veliki kvalitet i da je iza nje samo loš period.

Ponovo smo videli magiju Kange, majstorije Kataija i koliki je biser Stefan Mitrović. Marko Gobeljić je podsetio na neke davne dane, a Strahinja Eraković pokazao zašto je štoper, a ne desni bek.

PROČITAJTE JOŠ

U grotlu Marakane razbijen je u paramparčad mađarski Ferencvaroš u jednom od najboljih Zvezdinih mečeva prethodnih godina.

Ekipa koja je bila lider grupe izgledala je neomoćno pod strahovitim naletima srpskog prvaka koji je na krilima Gelora Kange i Aleksandra Kataija pokazala da u njoj još ima vatre i ozbiljnog kvaliteta.

Pobeda za radost i prepričavanje, ali strepnja oko evropskog proleća i dalje je velika.

Zvezdi je meč u Beogradu bio biti ili ne biti posle dva poraza, ali su crveno-beli taj izazov uspešno rešili.

Posle tri kola, Monako i Ferenncvaroš imaju tri boda više, a nevolja je što i jednom i drugom timu gostuje do kraja takmičenja.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zato će gostovanje u Budimpešti sledećeg četvrtka biti ključno. Crveno-beli ne smeju da izgube, jer bi šanse sveli u domen teorije, dok bi i nerešen rezultat umanjio šanse za jedno od prva dva mesta.

Zvezda pored toga do kraja gostuje i Monaku, dok će u Beogradu jedino igrati sa turskim Trabzonom.

Monako do kraja takmičenja dočekuje Zvezdu i dva puta gostuje, Trabzonu i Ferencvarošu, ali je isto tako individualno najjači tim koji je u usponu forme.

Mađari dočekuju i Zvezdu i Monako, dok gostuju Trabzonu, dok turski predstavik takođe igra dva meča kući i nda se da može da se uključi u borbu za evropsko proleće.

Crvena zvezda ma i plan B u vidu trećeg mesta i nastavka u Evropi u nokaut fazi Lige konferencija, ali ni to neće biti lako, jer Trabzon ima dva meča na svom terenu do kraja grupne faze, a glavni je konkurent za tu poziciju.


Raspored Crvene zvezde do kraja Lige Evrope

13. 10  Ferencvaroš – C. zvezda 21.00

27. 10 C. zvezda – Trabzonspor 21.00

3.11  Monako – C. zvezda 18.45


Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Atmosfera na tribinama pred utakmicu Zvezda – Ferencvaroš

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar