EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Veliko pojačanje, sada je na njemu da se dokaže

Crvena zvezda ozvaničila je transfer mladog Marka Stamenića iz Kopenhagena.

PROČITAJTE JOŠ:

Talentovani vezista predstavljen je uz sliku sa prstenom uz opis „gospodar veznog reda“, a potpisao je predugovor, te će se crveno-belima priključiti 1. jula ove godine.

Na vernost Zvezdi obavezao se do 2027. godine.

Šampion Srbije na taj način rešava pitanje defanzivnog veznog na duže staze, a u Stameniću na Marakani vide veliko pojačanje za Ligu šampiona naredne godine.

Stamenić je protekle sezone debitovao u Ligi šampiona i odigrao dva meča protiv Mančester sitija i jedan protiv Sevilje i ostavio odličan utisak.

„Veoma smo zadovoljni dolaskom Marka Stamenića. Doveli smo mladog igrača sa srpskim pasošem koji će naredne sezone biti bonus, a opet iza sebe ima ogromno iskustvo igranja Lige šampiona. Reč je o velikom potencijalu i fudbaleru koji se najbolje snalazi u veznom redu, a s obzirom na njegove kvalitete, nema sumnje da će se brzo uklopiti u stil igre Crvene zvezde. Izabrao je Crvenu zvezdu kao sledeću destinaciju u karijeri, a dolazi iz jednog izuzetno stabilnog kluba, što nas čini izuzetno ponosnima. Verujem da je pred Stamenićem blistava budućnost, kao i da smo njegovim dovođenjem napravili odličan posao“, rekao je sportski direktor kluba Mitar Mrkela.

Stamenić je reprezentativac Novog Zelanda, ali ima i srpski pasoš i nedavno je odbio saradnju sa danskim šampionom kako bi pojačao redove crveno-belih.

Za njegovo dovođenje bili su zainteresovani klubovi iz Španije, Engleske i Italije, ali je Zvezda pobedila u trci za ovog 20-godišnjaka.

Podsetimo, Zvezdu će na leto pojačati i Piter Olanjinka, koji je takođe dogovorio sve uslove i potpisao predugovor sa šampionom Srbije.

BONUS VIDEO Navijači Srbije grme u Dohi: Ko da mi otme…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar