Crvena zvezda vs Partizan Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće od 17 časova 172. večiti derbi na Marakani u okviru 24. kola Superlige Srbije. Treneri oba tima, Vladan Milojević i Igor Duljaj, imali su dosta vremena da na treninzima odaberu startnih 11 za derbi, a evo ko će imati najveće šanse da počne utakmicu.

Završili su veoma uspešno poslednje provere večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, u Superligi Srbije pred 172. večiti derbi.

Zvezda je bila bolja od TSC-a u Bačkoj Topoli (3:1), dok je Partizan u Humskoj savladao Železničar iz Pančeva istim rezultatom.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, skupo je platila ekipa trenera Vladana Milojevića pobedu u derbiju kola, jer su čak dva igrača doživela povrede. Prvo je kapiten Aleksandar Dragović napustio teren u 30. minutu, da bi isto učinio i krilni fudbaler Vladimir Lučić u 43.

Lučić je gore prošao od Dragovića, završio je sezonu, dok bi austrijski internacionalac trebalo da bude spreman za ovaj duel.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

I nastup Spajića još uvek je neizvestan, ali čini se po smirenosti Milojevića na konferenciji da je sve u redu i sa njim.

Na golu će standardno biti Omri Glazer, dok je najveća dilema bekovska pozicija. Na levoj strani biće Milan Rodić, dok na desnoj postoje dve opcije – Ognjen Mimović i Srđan Mijailović.

Ukoliko se Milojević odluči za Mimovića, bonus u sredini Marka Stamenića neće biti potreban. Ipak, ukoliko iskusni „Mićko“ stane na desnu stranu, izgledi su da će Stamenić biti deo veznog reda.

photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Pored Stamenića u vezi se očekuju Gelor Kanga i In Beom-Hvang, koji kod Milojevića igraju kao „navijeni“.

U napadu trener Zvezde ima nekoliko opcija, ali bez Lučića one postaju sve jasnije. Uroš Sremčević i Žan Filip Kraso nisu dobijali mnogo minuta u prolećnom delu, Piter Olajinka će verovatno početi sa klupe, te bi sve osim trija Osman Bukari, Mirko Ivanić i Šerif Endijae bilo iznenađenje.


Očekivana postava Zvezde za 172. večiti derbi

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer – Rodić, Dragović, Spajić, Mijailović – Stamenić, Hvang, Kanga – Bukari, Ivanić, Endijae;


Trener crno-belih, Igor Duljaj, za razliku od Milojevića nije imao većih dilema, osim toga što je čekao potvrdu o zdravstvenom stanju kapitena Svetozara Markovića.

Ipak, kako Marković, tako i Mateuš Saldanja bili su na poslednjem treningu crno-belih i zajedno će pokušati da osvoje bodove na Marakani.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Golman Aleksandar Jovanović propustio je prethodnu utakmicu zbog žutih kartona, ali se sada vraća na gol crno-belih, gde je neprikosnoven bio tokom cele sezone.

Takođe i bekovska mesta su „zakucana“, pošto su na njima već dugo Nikola Antić (levo) i Aranđel Stojković (desno).

U veznom redu, koji čini najveću snagu Partizana, očekivani su Bibras Natho, Gajas Zahid i Leonard Ovusu, čiji se dolazak na zimu pokazao kao pun pogodak.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Levu stranu i napad na desnog beka Zvezde radiće Jung Džun Goh, dok je na špicu najbolji strelac Superlige Mateuš Saldanja.

Jedino upitno mesto jeste desno krilo, za koje konkurišu Aldo Kalulu i Ksander Severina.


Očekivana postava Partizana za 172. večiti derbi

Partizan (4-3-3): Jovanović – Antić, Kovačević, Marković, Stojković – Ovusu, Zahid, Natho – Goh, Severina, Saldanja;


Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Vladan Milojević pred 172. večiti derbi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar