Dejan Stanković derbi
Dejan Stanković Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, ima razloga da žali što u svom prvom trenerskom derbiju nije ostvario bolji rezultat od remija (0:0).

„Bilo je lepo, atmosfera je bila lepa. Rezultat možda nije takav, ali nemam šta da zamerim mojim igračima, dobro smo igrali. Dosta je bilo mladih sa kojima sam prezadovoljan, kao i celom ekipom“, rekao je Stanković.

Trener crveno-belih je prokomentarisao povrede Ričmonda Boaćija i Milana Rodića.

„Rodić i Boaći su igrali roviti, tako se bori za grb Crvene zvezde. Boaći je ozbiljno povređen, Rodić možda ne toliko, ali je zamenjen za svaki slučaj. Planirano je da odigra nekih 60 minuta i taj posao je lavovski odradio“.

Stanković na kraju ne žali previše zbog remija.

„Dominirali smo u prvom poluvremenu. Partizan je pravio šanse iz naših grešaka, Nismo izgubili hrabrost, stvarali smo prilike. Imali smo je i u 90. minutu kada je Ivanić mogao i bolje da reaguje, ali je bio u teškoj poziciji. Igra je ‘sečena’ u drugom poluvremenu, izbili smo ritam, malo su i oni odugovlačili“.

Dejan smatra da je u derbiju nedostajao samo gol Crvene zvezde.

„Dobro smo spremili utakmicu, stasavamo, ali je to dug proces. Tek smo mesec i po zajedno, vidi se njihov napredak i volja. Odigrali su fenomenalno, falio je samo gol“, rekao je Stanković za tv B92 posle utakmice.