Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Više nema dileme u vezi sa vremenom odigravanja najveće utakmice srpskog fudbala.

Večiti derbi, 171. po redu između Zvezde i Partizana igraće se 20. decembra u 18 časova na stadionu u Humskoj ulici.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj derbi će se igrati u sklopu 9. kola Superlige, jer nije odigran krajem septembra kada je inicijalno bio zakazan.

Odranije je bilo poznato da će biti odigran naknadno zbog tragičnih dešavanja u manastiru Banjska, kada se grupa muškaraca sukobila sa kosovskom policijom i tom prilikom stradala su trojica Srba i jedan Albanac.

Zbog tog incidenta je proglašen Dan žalosti, a utakmica devetog kola je odložena i bilo je i ranije poznato da će biti igrana u decembru, a sada i tačno kada.

Zvezda u narednih osam dana ima tri velika izazova, najpre u Ligi šampiona dočekuje Mančester siti 13. decembra, a onda i u Superligi prvo gostuje Spartaku, pa Partizanu.

Ovaj derbi je verovatno jedan od onih sa najvećom težinom prethodnih godina zbog svega što se dešavalo u sedmicama za nama. Partizan je imao veliku prednost na tabeli i sa nekoliko lošijih izdanja ju je ispustio, pa je Zvezda uspela da stigne najvećeg rivala i izjednači se sa njim po broju bodova na tabeli (po 43).

Ukoliko Partizan je pobedi Radnički iz Niša i Radnički iz Kragujevca, a Zvezda uspe da savlada Spartak, onda stvari pred zimsku pauzu mogu dodatno da se zakomplikuju za tim Igora Duljaja.

BONUS VIDEO: Tadićev gol u meču sa Bešiktašom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar