Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crvena zvezda je jedini tim u top 20 liga u Evropi koja nema poraz u prvenstvenim mečevima kada je reč o aktuelnoj takmičarskoj godini.

Na startu 2023. godine, još tri tima imala su impozantan učinak, bez poraza, u domaćim okvirima, ali su redom padali i Pari Sen Žermen, Napoli i Panatinaikos koji je poražen u nedelju od AEK-a.

PROČITAJTE JOŠ

Identičnim rezultatom (1:0) je i Inter naneo poraz Napoliju, dok je PSŽ izgubio sa 3:1 od Lansa. Tako je Crvena zvezda ostala jedini tim u top 20 liga u Evropi koja nema poraz u prvenstvenim mečevima, s obzirom na to da četa Miloša Milojevića ima učinak od 17 pobeda i dva remija.

Ipak, trebalo bi uzeti u obzir da domaće prvenstvo nije nastavljeno i da je i dalje u toku pauza između dve polusezone.

Zvezda je polusezonu završila sa 53 boda, 10 više od Partizana, a crveno-beli žele da ponove uspeh iz sezone 2020/2021 kada je osvojena titula bez poraza (35 pobeda na 38 susreta) sa 108 bodova (što je Zvezdin klupski rekord)

Izabranike Miloša Milojevića očekuje još 18 utakmica do kraja prvenstva i nema sumnje da će uraditi sve da postanu jedini šampion u Top 20 liga u Evropi, koji nema nijedan poraz.

Ipak, nije Zvezda jedini tim u Evropi bez poraza u ligi, s obzirom na to da ni Karabag (16 pobeda i dva remija), Hasperanž (13 pobeda i dva remija), Atletik Eskalades (osam pobeda i šest remija) i TNS (16 pobeda i tri remija), nisu kapitulirali i ostali bez
bodova.
BONUS VIDEO Zvezdin kolektivni odlazak u Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar