Foto: Starsport

Crvena zvezda je odigrala dva remija u šesnaestini finala Lige Evrope protiv Milana, ali je poboljšala svoj plasman.

PROČITAJTE JOŠ:

Na UEFA rang listi klubova, Zvezda je sa 51. skočila na 50. mesto jer sada ima 32.500 bodova zajedno sa prethodnim sezonama, a dodatno je poboljšala klupski rekord sa 10.000 bodova ove sezone.

Crveno-beli su prošli četiri kola kvalifikacija, počev od Evrope iz Gibraltara, preko Tirane i ispadanja od Omonije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, te plej-ofa za Ligu Evrope i utakmica sa Araratom.

U grupi je Zvezda ostvarila pobede nad Slovanom iz Libereca i Gentom, jednom je remizirala sa Hofenhajmom i još jednom je poražena od Nemaca te je se kao drugoplasirana plasirala u nokaut fazu.

Milan ju je dočekao odmah u šesnaestini finala kao drugoplasirani tim Serije A, ali je pokazao i da je u padu forme, dok je Zvezda odlično parirala u oba meča i imala svoje šanse čak i za pobedu.

 

Do pobede nije došla, pa je Milan prošao dalje, ali je zanimljivo da su beogradski crveno-beli na UEFA rang listi odmakli milanskim crveno-crnima.

Srpski klub ubacio u društvo top 50 najboljih klubova, a Milan je ostao na dosadašnjem 54. mestu. Ispred Zvezde je sada Ajntraht, dok su iza nje Lester, Lokomotiva Moskva koja je pala za jednu poziciju, Rendžers, Milan, Genk i drugi klubovi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar