Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21.00 igraju protiv češkog Slovana u u gostima u poslednjem 6. kolu grupne faze Lige Evrope.

Izabranici Dejana Stanković obezbedili su evropsko proleće i nokaut fazu takmičenja, ali su i u Češkoj najavili borbu za bodove.

PROČITAJTE JOŠ

„Iz mnogo uglova je ova utakmica bitna, da bi se nastavio rast Crvene zvezde u globalnom smislu – kao tim, kao klub i naravno tu spadaju i brojevi koji nam mogu omogućiti da u sledećoj godini budemo povlašćeni. Mi ulazimo u meč kao da nam bodovi trebaju da bismo prošli grupu. To će publika videti po formaciji, odnosnu i pristupu“, rekao je Stanković.

Trener Zvezde moći će da računa na 24 fudbalera, a gostovanje će propustiti Željko Gavrić, koji ima koronavirus, kao i povređeni Aleksandar Katai.

„Idemo tamo kao da je ključna utakmica za prolaz. Želimo da odigramo pravu utakmicu i da donesemo bodove na Marakanu. Fudbal je čudna igra, ali pristup i ekipa će biti prava i kao što bi rekla deca igramo “za pravo” i od toga neću odustati ni centimetar“, rekao je Stanković.

Zvezda je inače u sredu saznala i ko su potencijalni rivali u nokaut fazi Lige Evrope, posle ispadanja trećeplasiranih timova Lige šampiona, a potpuni rasplet znaće se u četvrtak oko 23.00, kada se završe svi mečevi grupne faze.

Duel neće promeniti ništa na tabeli grupe L, Hofenhajm ide dalje kao prvi, Zvezda je druga, ali ima imperativ pobede zbog prestiža, bodova i novca – svaka pobeda u Ligi Evrope donosi 590.000 evra, remi 190.000 evra.

Što se sastava tiče, očekuje se da na teren u Češkoj istrče Borjan, Gajić, Degenek, Milunović, Rodić, Sanogo, Petrović, Ben, Kanga, Ivanić i Falčineli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram