Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda je za razliku od utakmice sa Hofenhajmom pre nedelju dana (0:0), sada htela da osvoji sva tri boda i igrala je fudbal. Dejan Stanković je izveo najjačih 11, i malo je nedostajalo da padne Slovan iz Libereca u Češkoj, ali je Benovu loptu zaustavila stativa.

MILAN BORJAN – 7

Ponovo je „hobotnica“ Crvene zvezde odradila svoj deo posla. Bez većih problema Borjan je sačuvao još jednom Zvezdinu mrežu, baš kao pre nedelju dana protiv Hofenhajma.

PROČITAJTE JOŠ

MILAN GAJIĆ – 6,5

Desni bek Crvene zvezde ponovo je neumorno špartao, i ovoga puta je imao nešto ofanzivniju ulogu, s obzirom na to da je Stanković utakmicu počeo sa tri štopera – Milunovićem, Degenekom i Rodićem.

MILAN RODIĆ – 6,5

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Još jednom levonogi defanzivac nije odigrao meč do kraja zbog nedostatka fizičke spreme. Ali, onih nešto više od 70 minuta provedenih na terenu je bio izuzetno produktivan. Igrao je u oba pravca, trčao napred-nazad i bez problema izlazio na kraj s ofanzivcima Slovana.

NEMANJA MILUNOVIĆ – 6,5

Odličan u skok igri, miran na lopti. Nova utakmica koja je potvrdila da se nalazi u fantastičnoj formi i da maestralno funkcioniše u tandemu sa Milošem Degenekom.

MILOŠ DEGENEK – 6,5

Nije se štedeo ni u ovoj utakmici. Istrčao je na teren maksimalno motivisan, spreman da ostavi srce na terenu, kao i uvek. Rutinski odradio posao, zatvorio sve prilaze ka Borjanovom golu.

GELOR KANGA – 6,5

Deluje kao da ga stiže umor od velikog broja napornih mečeva. Komandovao je na sredini terena, otvarao se, držao loptu i tražio rešenja ka Falčineliju i Benu, koji su bili odlično markirani. Potvrda da mu je potreban odmor, ogleda se i u činjenici da ga je Stanković zamenio u 53. minutu, kada je uveo Veljka Nikolića.

SANOGO – 6,5

„Pohapsio“ je rivala na sredini terena, nije im dozvoljavao uopšte da priđu zadnjoj liniji Crvene zvezde. Miran na lopti s pravovremnim i sigurnim pasom.

NJEGOŠ PETROVIĆ – 6,5

Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Nekadašnji igrač Rada maksimalno koristi svaku šansu koju mu ukaže trener Stanković. Pleni sigurnošću, a ima i tu „fudbalsku drskost“ i zna da se osili da oproba udarac iz daljine.

Nema sumnje da će biti sve bolji i da postaje Dekijev čovek od poverenja.

MIRKO IVANIĆ – 6,5

Ulazio je najviše od svih Zvezdinih fudbalera Mirko Ivanić u šanse. Nekoliko puta je pokušao, najbliži golu je bio u 49. minutu kada je levom nogom pokušao sa sedam metara, ali je golman Genta zaustavio taj njegov pokušaj.

Trčao je, trošio se dosta i pomogao defanzivi kad god je bio u prilici.

DIJEGO FALČINELI – 6,5

Italijan se ponovo trudio napred, širio je igru, rvao se s defanzivcima Slovana, ali bez konkretnog učinka u samoj završnici i ponovo bez gola.

Opravdano je dobio žuti karton zbog gola koji je u 51. minutu postigao rukom, kada je glumio svog imenjaka legendarnog Maradonu, koji je nedavno preminuo.

EL FARDU BEN – 6,5

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Menjao je pozicije Ben tokom 80 minuta provedenih na terenu. Bio je čas levo, čas u sredini, trudio se trčao i pretio rivalu.

Ipak, nije uspeo da doprinese individualnim kvalitetom da Zvezda dođe, bar do tog jednog gola, koji bi joj obezbedio novu pobedu u Evropi.

REZERVE

VELJKO NIKOLIĆ – (od 53. minuta)

Zvezdino dete izrasta u vrhunskog fudbalera. Veljko Nikolić ima sve kvalitete koje treba da poseduje jedan fudbaler sredine terena. Odličan pregled igre, neumorno trčanje, siguran pas. Nije se isticao, odigrao je sigurno, bez previše filozofiranja kada ima loptu, tražio je najjednostavnija rešenja i odigrao dobar meč.

MARKO GOBELJIĆ – (od 71. minuta)

Proveo premalo vremena na terenu da bi bio ocenje.

RIČMOND BOAĆI – (od 71. minuta)

Napadač iz Gane sa 19 minuta nije mogao da utiče na promenu rezultata.

RADOVAN PANKOV – (od 81. minuta)

Proveo nedovoljno vremena na terenu da bi bio ocenjen.

STRAHINJA ERAKOVIĆ – (od 81. minuta)

Proveo nedovoljno vremena na terenu da bi bio ocenjen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar