Zvezdan Terzić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crvena zvezda je ovog ponedeljka započela pripreme za novu sezonu, a Zvezdan Terzić, generalni direktor kluba, govorio je o finansijama.

Istakao je da će crveno-beli ove sezone zaraditi 55 miliona evra, a da je cilj kluba da se dodatno uveća prihod.

PROČITAJTE JOŠ

„Mi ćemo u ovoj godini prihodovati 55 miliona evra, od čega je 50 iz inostranstva. Fenomenalno smo organizovani, osposobili smo se da zarađujemo veliki novac iz inostranstva. Imamo održiv sistem i to u Srbiji niko ne može da prati. Imamo 30 miliona od Lige šampiona, pet miliona od ulaznica, pet miliona od Gasproma, pet miliona od TV prava i očekujemo 10 miliona od transfera“, poručio je Terzić.

Istakao je da bi moglo da dođe i do većeg prihoda, ali to znači da bi se oslabio nukleus tima prodajom ključnih fudbalera.

„Ako budemo hteli, to može da bude i više, ali prodajom najboljih igrača jedemo sopstvenu supstancu, a mi nismo trgovačko preduzeće, nego fudbalski klub i cilj nam je da osvajamo titule. Takođe, nije nam cilj da smanjujemo rashod, nego da povećavamo prihod. Ako hoćemo da budemo ozbiljni u Ligi šampiona moramo da prihod podignemo na 80, 90 miliona. Trenutno, imamo najmanji budžet u Ligi šampiona“, poručio je Terzić.

BONUS VIDEO Moćan govor Poledice na protestu „Srbija protiv nasilja“