Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pavle Ilić, debitant kada je u pitanju međusobni okršaj Crvene zvezde i Partizana, deliće pravdu na 172. susretu crveno i crno-belih (subota, 17 časova).

Iliću će pomagati Uroš Stojković i Nikola Đorović.

PROČITAJTE JOŠ...

Ovaj 34-godišnji sudija dosad je u karijeri Crvenoj zvezdi pravdu delio na četiri utakmice (sve 2023. godine), i crveno-beli su dobili sve četiri – Radnički iz Sremske Mitrovice u Kupu Srbije prošle sezone sa 3:1, zatim Voždovac sa 2:0, niški Radnički u Superligi u 10. kolu tekuće sezone (1:0), dok se poslednji put na centru tokom Zvezdine utakmice našao u 19. kolu u decembru prošle godine kada je tim sa Marakane savladao Spartak u Subotici, 4:1.

Sa druge strane, Partizan je ostvario polovičan učinak. U sezoni 2022/2023 Ilić je delio pravdu u porazu Partizana od Radničkog iz Sremske Mitrovice na penale, potom su crno-beli u tekućoj sezoni savladali IMT sa 3:2, pa Spartak u Subotici sa 3:0, da bi drugi poraz Partizan doživeo protiv TSC-a u Humskoj, 4:0.

Njemu će ovo biti prva prilika u karijeri da sudi utakmicu beogradskih „večitih“, dok će za to vreme najbolji srpski sudija Srđan Jovanović suditi, ali ne na Marakani.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare