Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Menadžer Totenhema Žoze Murinjo ima velikih problema sa timom uoči revanš susreta osmine finala Lige šampiona u Lajpcigu.

Ne samo što njegov tim ima negativan rezultat iz prvog susreta u Londonu (0:1), već su problem i povrede igrača što znatno smanjuje šanse „pevcima“ na uspeh.

Tako je Murinjo, upitan da prokomentariše stanje povrede Stivena Bergvajna bio veoma jasan.

„Kada je reč o Stivenu, iskreno, ne očekujem da zaigra do kraja sezone, Navikli smo na povrede, psihološki smo u padu zbog toga, ali kad imate četiri ili pet povreda, šta je onda šest ili sedam?“, rekao je Murinjo.

Bez obzira na minus iz prvog meča, Portugalac kaže da je sve i dalje moguće.

„London je bio samo poluvreme dvomeča. Gubimo na poluvremenu 1:0. Tako je bilo i pre dva dana, gubili smo. Tako nešto nam se dešavalo nekoliko puta ove sezone. Pitate me kako da postignemo dva gola bez Kejna, Sona i Bergvajna? Ima mnogo načina da se postignu golovi. Igrač Lajpciga bi mogao da uradi recimo što je Antonio Rodiger iz Čelsija uradio na meču sa nama“, sugerisao je na opciju autogola.

Kada su mu napomenuli da je Totenhem prošle godine u polufinalu Lige šampiona sa Ajaksom načinio čudo, tačnije Luksa Moura, samo je dodao:

„Da, ali bez Ljorenteovih lopti upućenih u kazneni prostor ne može da se uradi tako nešto“.

Menadžer Totenhema rekao je da veruje u tim koji vodi kao i da će sa klubom uspeti da dođe do trofeja.

„Uveren sam da Totenhem neće biti moj jedini klub sa kojim nisam osvojio pehar. Osvajao sam ih u svakom od klubova u kojim sam radio, pa ću to uraditi i sa Totenhemom“, zaključio je Murinjo.