Foto: EPA-EFE/Anders Wiklund

Hrvatski selektor opet diže buru

Fudbaleri Hrvatske dočekani su od strane svog naroda nakon bronze na Mundijalu u Kataru, a reč pred navijačima naravno da je imao i selektor Zlatko Dalić.

Pre svega Hrvati su slavili uz pesme Marka Perkovića Tompsona, pevača koji slavi ustaški pokret i ustašku ideologiju, a Dalić nije izbegao da opet priča o hrvatskim „braniteljima“ i ratu sa Srbijom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Oni su se borili, pokazali su odlučnost, poniznost, domoljublje i to im se na kraju vratilo i Bog ih je nagradio rezultatom. Ovo je naša i moja Hrvatska kakva želim da bude uvek – zajedništvo, ljubav, poniznost, skromnost i ništa nije nemoguće. Mi te vrednosti živimo. Ne može niko meni u Hrvatskoj da zabrani da kažem hvala braniteljima, oni su zaslužni što smo mi ovde jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni mene, ni reprezentacije, niti nas. Veliko hvala tim ljudima. Ponosan sam i srećan što sam selektor“, rekao je Dalić.

Hrvatskoj je ovo druga medalja na poslednja dva svetska prvenstva.

„Hvala vam zaista na ovoj toploj dobrodošlici. Osvojili smo bronzanu medalju, ali ona je za mene kao zlatna jer zaista smo dali sve od sebe. Ovde vidim puno mladih ljudi i mislim da njima naši igrači treba da budu uzor i primer kako treba živeti i koje vrednosti treba zastupati te da u životu nije ništa nemoguće“, završio je Dalić.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatski selektor je i tokom Mundijala u Kataru pričao o braniteljima i to nakon pobede nad Brazilom.

„Izbacili smo najvećeg favorita. Ovo je Hrvatska. Nikad nas ne potcenjujte, rekao sam to. Ovo nije naš kraj, idemo dalje. Ovo je pobeda Hrvatske, svi su dali svoj maksimum. Sve svoje prijatelje bih pozdravio koji pišu o Hrvatskoj. Uživajte, hrvatski branitelji, ovo je za vas bilo. Ovi moji igrači nisu normalni“, istakao je tada Dalić.

BONUS VIDEO Tucak: Bez pomoći države nema novog Đokovića, Filipovića, Rađe, Modrića