Foto:LaPresse / ddp USA / Profimedia

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović uputio je kritiku na račun Argentinaca koji su u decembru postali prvaci sveta.

Argentina je u finalu Mundijala u Kataru pobedila Francusku na penale, nakon što je 120 minuta fudbala završeno bez pobednika – 3:3.

PROČITAJTE JOŠ:

Dotle su „gaučosi“ igrali promenljivo, ali na kraju ipak pokazali najviše predvođeni Leom Mesijem. Emilijano Martinez je prozivao Kilijana Mbapea, a neke ne baš sportske poteze pravili su i Otamendi, Fernadnez, pa i sam Mesi, o čemu se naširoko pisalo.

Ibrahimović se poslednjih nedelja fokusirao na stvari van terena pošto je bio na snimanju filma „Asteriks i Obeliks: Srednje kraljevstvo“, ali je novinare zanimao i fudbal.

„Mesi se smatra najboljim fudbalerom u istoriji. Bio sam siguran da će on osvojiti titulu. Ono što će se desiti je da će je i Mbape svejedno opet uzeti. Nisam zabrinut za njega. Brinem za ostale iz Argentine, jer oni neće osvojiti ništa više. Mesi je osvojio sve i biće upamćen, a ostali koji su se ponašali loše, ne zaslužuju poštovanje. To govorim kao vrhunski profesionalac, to je znak da možeš da osvojiš jednom, ali nećeš opet. Trofeji se ne osvajaju tako“, bio je oštar Ibrahimović.

Nije dugo čekao na odgovor Serhija Aguera, koji je bio uz ekipu u Kataru, mada se penzionisao i ne igra fudbal aktivno.

Aguero
Foto: EPA-EFE/LYNNE CAMERON

„Da bi pričao o tome kako se neko drugi ponaša, prvo treba da pogleda kakav je on primer. Mislim da Ibrahimović nije baš najpozvaniji da drži predavanja“, kazao je Aguero.

Nije se tu zaustavio nekadašnji as Mančester sitija, koji je podsetio da se Ibra svađao baš sa Nikolasom Otamendijem.

„Svađao se sa Otamendijem kada je Nikolas bio u Sitiju, a Zlatan u Junajtedu. Imao je sukob sa Pepom Gvardiolom, pretpostavljam da je zbog toga trener i tražio da Ibrahimović ide iz Barselone. Zlatan je borac na terenu, kao što su i Argentinci, ali nema takvu istoriju da bi nekog kritikovao za ponašanje. Mi smo prvaci sveta, Mesi je najbolji na planeti – žao mi je Zlatane. A ti si u tom našem slavlju gledao kako se neko ponaša držeći pehar“, rekao je Aguero.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar