Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Zlatan Ibrahimović poručio je da još nije spreman da završi karijeru i da je gladan novih uspeha.

Zlatan ne prestaje da oduševljava ove sezone. Najbolji je strelac Serije A, postigao je već deset golova u sezoni, a ekipa Milana najveće je iznenađenje ove sezone u Kalču gde je neporažena na deset utakmica i vodi na tabeli sa pet bodova više od gradskog rivala Intrera.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši reprezentativac Švedske koji je igrao u sedam različitih zemalja u karijeri koja traje već dve decenije, poručuje da nema nameru da stane.

„Nastaviću da radim ovo što radim dokle god mogu. Samo da održim kondiciju, ostalo će se rešiti samo po sebi“.

Milan je poslednju titulu u Seriji A osvojio u sezoni 2010/11, a odlične igre na startu šampionata probudile su nadu navijača da bi titula posle deset godina mogla da se vrati na San Siro.

„U neverovatnoj smo formi, odlično nam ide, ali još nismo ništa osvojili, to moramo da imamo na umu“, kaže Ibrahimović za BBC.

Kao dodatan motiv istakao je činjenicu da su mnogi mislili da u 39. godini neće moći da igra na visokom nivou utoliko pre jer je u Italiju stigao iz Los Anđeles Galaksija.

 

„Prvi put kada sam bio u Milanu to je bio klub koji se borio za titulu, drugi put stigao sam u situciju kada treba vratiti tim i klub nazad u vrh gde i pripadamo. To je drugačiji izazov, to je izazov koji mi se sviđa, pogotovo kada kažu da je to nemogće i da je mnogo teško. Tu ja dolazim u prvi plan i tu se osežam živo“.

Oporavljajući se od povrede kolena dok je bio u Mančester junajtedu, Zlatan je dobio dodatnu glad da nastavi dalje.

„Posle te povrede rekao sam sebi da želim da igram fudbal dokle god mogu. Kad igraš na visokom nivou sve je u dobrom nastupu. Ako dobro igraš, ako donosiš rezultate onda znaš da si još uvek na top nivou. Kad nije tako dođe neko drugi pa igra umesto tebe. Volim tu vrstu pritiska jer ne želim da budem ovde samo zbog zasluga iz prošlosti. Šve što sam uradio ranije nije mi bitno danas jer svakim danom želim da sebi pokažem ko sam. Zato svaki dan dajem sve od sebe i nastaviću sve dok ne budem mogao da radim stvari koje radim danas“, kaže Ibrahimović.

Istakao je i da je morao da načini sitne promene u igri kako bi i dalje bio pretnja u ligi kakava je Serija A.

„Imam mnogo iskustva, golovi mi nikad nisu bili problem. Nisam isti igrač kao pre pet ili deset godina. Ne trčim kao ranije, gledam da to radim malo pametnije, u Italiji je teško biti napadač jer je filozofija svodi na to da se gol pre svega ne primi“, kaže Ibrahimović.

Sa svojih 39 godina je najstariji u ekipi Milana pa je dao zanimljiv komentar na račun godina.

„Osećam se kao sam generacijama ovde. Igrao sam svojevremeno sa Paolom Maldinijem, a evo sada igram pored njegovog sina Danijela. Nadam se da će ako ovako nastavim igrati i sa Danijelovim sinom, to bi bilo pravo čudo“, poručio je Ibrahimović koji je u karijeri postigao blizu 500 golova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar