Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Mančester siti je sa 3:0 savladao Bajern u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Erling Haland je golom u 76. minutu postavio rekord engleskog fudbala, Bernando Silva je pogodio u 70, a prvi pogodak bio je delo Rodrija u 27. minutu.

#related-news_0

Ključan trenutak meča desio se u 27. minutu kada je Rodri sa 20 metara uspeo da pogodio rašlje gola Jana Zomera. Španac se oslobodio defanzivca Bajerna, prebacio loptu na levu nogu i savladao golmana Bavaraca.

Rodriju je to bio prvi pogodak u Ligi šampiona na 44. meču, a čitavu utakmicu je bio jedan od ključnih igrača filozofije Pepa Gvardiole. Nedugo nakon meča je postala popularna njegova biografija koja je sve samo ne obična.

Rodri zarađuje 250.000 evra nedeljno, a čak 25 odsto tog iznosa uplaćuje humanitarnim organizacijama u Španiji. Ne vozi skupe sportske automobile, već je svojevremeno kupio polovnu „Opel Korsu“ preko oglasa, a snimljen je kako se sa devojkom vozi na romobilu.

Odlučio je da nema čak ni društvene mreže.

Rodri nema nijednu tetovažu na telu da bi mogao redovno da donira krv, a smatra da bi mastilo moglo da zagadi njegovu krv. Dok je igrao za Viljareal i Atletiko Madrid živeo je u studentskom domu na nagovor roditelja kako bi iskusio taj život koji nikada pre nije doživeo.

U Siti je stigao leta 2019. godine u transferu od 70 miliona evra, odigrao je 194 utakmice, te je postigao 26 golova uz 15 asistencija.

Ima dva trofeja šampiona i dva osvojena Liga kupa.

BONUS VIDEO Sjajan gol Vladimira Jovovića na meču Slavija – Jablonec

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar