Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana borili su se svim silama protiv Šarlroe, u Belgiji u trećem kolu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope, u meču koji je završen bez pobednika - 1:1 (1:0). Ipak, pali su posle produžetaka, a presudio je gol iz prekida, koji je raspršio evropske snove crno-belih.

Favorizovani Belgijanci poveli su već u 10. minutu preko Desoleja, koji je iskoristio konfuziju crno-belih, pa golmanu Vladimiru Stojkoviću nije preostalo ništa drugo osim da izvadi loptu iz mreže.

Posle prvog poluvremena stekao se utisak da su izabranici Aleksandra Stanojevića ušli u meč s prevelikom dozom respekta prema lideru belgijskog šampionata posle šest odigranih kola.

Šarlroa u prvih šest kola ima maksimalan učinak uz gol-razliku 12:2. Ipak, Partizan je u slavnoj prošlosti uspevao da izađe na kraj i sa daleko većim klubovima i težim rivala, to je na svojoj kožio osetio Anderleht, kao i Njukasl na putu ka Ligi šampiona.

Ipak, u nastavku je probijena ta psihološka barijera. Rastrčali su se fudbaleri Partizana, Sejduba Suma, koji je ušao umesto Filipa Stevanovića, uneo je dosta energije u igru crno-belih, te je njegova odlična partija krunisana golom u 53. minutu.

Ušlo se u produžetke, a trenutak odluke odigrao se u 107. minutu kada je Rezei pogodio iz slobodnog udarca. Lopta se od stative odbila u gol, Stojković je bio daleko od lopte…

PROČITAJTE JOŠ

VLADIMIR STOJKOVIĆ – 6,5

Kao i obično, iskusni čuvar mreže bio je u većini situacija na visini zadatka, a činjenica je da u kobnom, 10. minutu po crno-bele, nije mogao bolje da reaguje.

Stojković je „ukrotio“ prvi pokušaj Šarlroe, da bi lopta ponovo došla do Desoleja, koji je iskosa, s nekih sedam metara, smestio po zemlji u malu mrežu. Nema šta da mu se zameri. Ipak, postavlja se pitanje da li je nekadašnji reprezentativac Srbije mogao bolje da reaguje kod slobodnog udarca koji je u 107. minutu izveo Rezei.

ALEKSANDAR MILJKOVIĆ – 6,5

Doveden je kao prvo pojačanje Aleksandra Stanojevića , i očekivalo se od njega da na iskustvo pomogne ekipi u evropskim mečevima.

„Otvorio“ je meč očajnim centaršutem, da bi kasnije neumorno špartao kraj desne aut linije, čime se iskupio za loš start. Miljković je uz Uroševića, očekivano, najviše pretrčao i sasvim solidno je odradio svoj deo posla.

Sjajno je u finišu utakmice uklizao i sprečio napadača Šarlroa da izbije „oči u oči“ sa Stojkovićem.

UROŠ VITAS – 6

U bledoj odbrani Partizana nije iskočio. Trudio se, išao na skok prilikom svakog prekida, ali nedovoljno. Kada ekipa primi jeftin gol i kada izgubi, jasno je da odbrana ne zaslužuje visoku ocenu, osim u slučaju da neki od štopera baš zablista, što sa Vitasem nije bio slučaj.

MAKI BANJAK – 6

Kamerunac se vratio iz povrede primicača i očekivalo se da komanduje odbranom. Činjenica je da nije kriv za gol, bio je daleko od lopte koja je završila u mreži Stojkovića, ali je Banjak pružio jednu sasvim prosečnu partiju.

Ono što može da raduje jeste što je odigrao svih 120 minuta, ali slaba je to vajda kada je Partizan ispao iz Evrope.

SLOBODAN UROŠEVIĆ – 6,5

Korektan u defanzivnoj ulozi, samo što je mogao daleko više da se pojavljuje napred i da pomogne ekipi na toj levoj strani. Nakon što je Suma izjednačio u 53. minutu kao da je dobio dodatnu energiju, očigledna je bila njegova želja da ekipa ide napred.

SAŠA ZDJELAR – 6,5

Jedan od krivaca za gol koji je primio Partizan. Zdjelar je zajedno sa Umarom Sadikom kasnio da izblokira udarac Desoleja.

Iskusni zadnji vezni je po običaju neumorno trčao, samo bez konkretnog ofanzivnog učinka. Nedostajao je taj završni pas, koji se doduše ne očekuje od Zdjelara, samo što je baš protiv Šarlroa mogao da iznenadi.

BIBRAS NATHO – 6

Foto: Starsport

Izraelac ne trči previše, ali to radi pametno jer se odlično postavlja. Tako je bilo i u Belgiji, svoj defanzivni deo posla u tandemu sa Zdjelarom je solidno odradio, mada je nedostajao neki njegov lucidni, završni pas, koji bi „spojio“ s golom Sadika. U toj ulozio odmenio ga je Asano.

TAKUMA ASANO – 6,5

Nejasno je šta se dogodilo s onim eksplozivnim Asanom. U situacijama kada treba svojom brzinom da napravi razliku po krilu, Japanac ne postiže da razvije dovoljnu brzinu i da izgradi sebi poziciju, koja bi ga dovela u situaciju da postigne gol ili da asistira.

Imao je lepu priliku u 38. minutu da posle odbijene lopte zatrese mrežu Šarlroa, ali je s 18 metara šutirao daleko iznad gola.

LAZAR MARKOVIĆ – 6

Nije se nekadašnji fudbaler Liverpula, Fulama, Anderlehta, najbolje snašao na poziciji pomoćnog špica.

Igrao je iza najisturenijeg Umara Sadika, ali ništa konkretno nije uradio, osim onog žutog kartona u 54. minutu, kada je krajnje neopreznog startovao.

U 68. minutu Marković je imao solidnu poziciju da desnom nogom uputi udarac i ozbiljnije ugrozi gol Belgijanaca, ali je to bio preslab i neprecizan udarac.

FILIP STEVANOVIĆ – 6 (DO 46. MINUTA)

Partizanov biser bio je nevidljiv na početku susreta na levom krilu, kasnije se nudio saigračima, ali bez konkretnog učinka.

Utakmica kao što je ova, bila je idealna prilika da Stevanović zablista i da povuče ekipu napred, ali se to nije dogodilo. Prelako je gubio duele sa relativno sporijim i fizički jačim protivnicima.

UMAR SADIK – 6

Van forme je totalno Umar Sadik, kasnio je u nekoliko situacija, morao je bolje da bude pozicioniran kako bi uopšte došao u priliku da pripreti golmanu Belgijanaca.

U poslednje vreme deluje kao da mu nedostaje motiva da bi uspeo da zatrese mrežu.

SEJDUBA SUMA – 7 (OD 46. UMESTO STEVANOVIĆA) 

Ispostavilo se da je Stanojević napravio prati potez kada je na poluvremenu izvadio iz igre „nevidljivog“ Stevanovića i pružio priliku iskusnom Sumi.

Pogodio je u 53. minutu, sa šest metara rutinski je zakucao loptu koju mu je prosledio Takuma Asano. Odlično se kretao, pratio igru, pa mu nije bilo teško da se upiše u strelce.

Pretio je u još nekoliko navrata omaleni vezista, pokušavao udarcima s distance i zaista je njegova energija pokrenula crno-bele.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare