Vladimir Vuletić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Vladimir Vuletić, nekadašnji potpredsednik Partizana prokomentarisao je informaciju o mogućem dolasku Željka Obradovića u KK Partizan.

Vuletić ceni Obradovića koga opisuje kao njavećeg evropskog i svetskog trenera, ali navodi da Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan to nije mogao da uradi bez „miga“ Aleksandra Vučićca, predsednika Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Vučić se i sam oglasio po pitanju angažmana Obradovića i njegovog povratka na klupu Partizana.

„Ako je istina, čestitam i Željku i Partizanu, to je velika vest za našu zemlju, on je legenda, mislim da je najviše evro-trofeja osvojio“, rekao je Vučić tim povodom.

„Međutim, ko ume da čita, taj i ovo mora da shvati. Ostoja Mijailović, ovo nije ni mogao ni smeo da uradi bez ‘miga’ Aleksandra Vučića. Ovo znači i predviđenu tihu smrt za FKP. Ideja je da se partizanovci pred izbore anesteziraju i pacifikuju, opijeni eventualnom titulom u bezvrednoj ABA ligi i još bezvrednijoj KLS, bez garancija i kom će i u kakvom evropskom takmičenju igrati 2022/2023“, kaže Vuletić.

Smatra da nema šanse da Partizan bude šampion u košarci i u fudbalu. Fudbaleri crno-belih titulu nisu uzeli od 2017, a košarkaši od 2014. godine.

„Kako nema šanse da Partizan bude šampion i u košarci i u fudbalu, procenjeno je da je, pred izbore, mnogo bezbolnije da drmaju i ruše Nebojšu Čovića (koji je na meti dela bratije) nego Zvezdana Terzića, jer je fudbal i dalje simbol uspeha a prevashodno novca“, tvrdi Vuletić.

On dalje navodi da će se Partizan „lažno boriti za titulu“, te da će možda osvojiti Kup.

„Finansijski neće moći da preživi narednu godinu. A ako FKP propadne, budite sigurni, propada i JSDP (Jugoslovensko sportsko društvo Partizan). Košarka i sve druge sekcije ćute na to što je Miloradu Vučeliću pre dve godine istekao mandat predsednika JSDP i misle da će ih on sve održati u finansijskom životu. A on je na milimetar od usmrćivanja FKP. Jasno je da je Vučić po kolmama pomilovao Mijailovića, a fudbalskom klubu Partizan namenio propast“, priča Vuletić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar