Derbi, delije, navijači, tribine, Aleksandar Vučić
Foto: Nova.r/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan u 166. večitom derbiju, a pored njihove pobede, meč je obeležila i koreografija njihovih navijača povodom koje se oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučič.

Popularne „Delije“ su preko cele severne tribine naroavili koreografiju gorobova na palvo-žutim bojama koju su mnogi povezali kao podršku anapadu Rusije u Ukrajini.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, 2delije“ su klipom iz filma „Maratonci trče počasni krug“ objasnili da se radi o klasičnoj navijačkoj provokaciji.

Tim povodom se obratio i Aleksandar Vučić. u Kragujevcu na početku izgradnje „Wacker Neuson“.

„Tu histeriju protiv naše zemlje možete da vidite i sa jučerašnje utakmice sa Marakane i sa lažnim vestima od sinoć, gde vam neko prikaže Panteliju i Mataronce, a oni vam pričaju o Ukrjaini i ne znam čime… Ali to vam je bilo i u izmišljenom avionu koji ide po Patruševa, to je bilo u lažnoj vesti u našim medijima, kako ne podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine, što svi u regionu preuzimaju njihovu laž, iako to demantuje predsednica Vlade, istakao je Vučić

On je istakao da je ovo teško vreme za Srbiju.

„Baš ih briga što će Srbija da pati zbog njihove laži. A situacija je užasno teška, ne pamtim ovakav period, mislim da je Laušević to rekao, „godina prođe, a dan nikako“, dan mi je kao godina dug. Ostario sam u prethodna tri dana kao prethodnih 10 godina“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO Stanković i Stanojević – utisci posle derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare