Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs , EPA-EFE/ANDREJ CUKIC,Antonio Ahel/ATAImages

Fudbaleri TSC-a pobedili su Partizan sa 4:0 u meču 16. kola Superlige Srbije.

Od proleća se u Humskoj nije desio ovakav debakl i tada je Mladost GAT istim rezultatom tukla crno-bele.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre toga, ne pamti se kad je Partizan ovako ponižen, a Vladimir Đukanović, član Predsedništva Srpske napredne stranke i poslanik u srpskom Parlamentu sugerisao je da je ta utakmica nameštena.

On je na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter) objavio „tvit“, pa ga obrisao o dogovoru Aleksandra Vučića, predsednika Srbije, sa Viktorom Orbanom, prvim čovekom Mađarske o pobedi TSC-a.

„Vučić je u dogovoru sa Orbanom namestio da TSC razvali Partizan“, napisao je, pa obrisao Đukanović i time insinuirao da je predsednik Srbije počinio ono što se smatra krivičnim delom. Poznato je da su i Vučić i Đukanović deklarisani kao navijači Partizanovog večitog rivala, Crvene zvezde.

Jedna od okosnica Orbanove regionalne politike je upravo podrška sportskim klubovima u sredinama naseljenim etničkim Mađarima.

Podaci koje je 2022. prikupio mađarski Atlatso kažu da je 49,5 miliona evra poreskih obveznika preusmereno je na teritorije u Slovačkoj, Rumuniji i Srbiji naseljene mađarskom manjinom, pa je i TSC bio deo tog aranžmana, zbog čega je Orban bio na otvaranju akademije topolskog kluba.

“Živimo u Evropi, gde ima mesta samo za one koji se zalažu za jedinstvo, a ne za one koji seju seme razdora”, kazao je Orban na otvaranju akademije TSC-a 2019. godine.

TSC je naneo Partizanu prvi poraz u sezoni, a golove za pobednički tim su davali Aleksandar Ćirković u trećem, Nemanja Stojić u 11, Milan Radin u 33. i Uroš Milovanović u 49. minutu.

Inače, Đukanović je sat i po nakon objavljivanja teksta vratio objavljeni tvit nazivajući ga „navijačkim peckanjem“.

BONUS VIDEO: Trening fudbalera TSC-a pred meč u Frajburgu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare