Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trijumf "zmajeva".

Fudbaleri Voždovca savladali su Radnički iz Kragujevca u prvoj utakmici 5. kola Superlige Srbije rezultatom 1:0 golom Nikole Vujnovića u prvom minutu sudijske nadoknade susreta.

#related-news_0

Voždovac i Radnički su u utakmicu ušli poravnati na tabeli sa po pet bodova, i u direktnom duelu su dali odgovor na pitanje ko će u nastavku sezone imati nešto bolju poziciju.

Ipak, uprkos tome nije viđen preterano kvalitetan fudbal. Voždovac nije uspevao da prekine niz od tri i po utakmice bez gola (nakon pogotka Stefana Hajdina u 43. minutu utakmice protiv Novog Pazara na otvaranju sezone usledila su tri meča bez postignutog pogotka), i izgledalo je kao da će tako i ostati, kada je na scenu stupio Nikša Vujanović.

Dugu akciju svog tima i nespretnu reakciju odbrane Radničkog Vujanović je iskoristio da loptu sa peterca prosledi u mrežu, što je bilo dovoljno za tri boda na kontu Voždovca.

Ovom pobedom „zmajevi“ su ekipu Partizana „bacili“ na osmo mesto na tabeli i zauzimaju šestu poziciju sa osam bodova, dok je Radnički deveti na tabeli Superlige sa pet bodova.

Superliga Srbije, 5. kolo

Voždovac – Radnički 1923 1:0 (1:0)

(Vujnović 90)

Subota:
18.55 TSC – Novi Pazar

21.00 Mladost – Radnički Niš

Nedelja:
18.55 Radnik – Kolubara

21.00 Čukarički – Spartak

Ponedeljak:
19.00 Javor – Mladost GAT

Odloženo:
Vojvodina – Crvena zvezda
Partizan – Napredak

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram