Arihiro Sentoku; Foto: FK Voždovac

Sa dolaskom novog šefa stručnog štaba Nebojše Jandrića, u Voždovac su krenula da pristižu i prva pojačanja - novo ime na "Krovu" je Arihiro Sentoku.

Ari, kako mu je nadimak, proveo je prethodnih pet godina u Crnoj Gori igrajući za Kom i Podgoricu, pa je izjavu po potpisavnju trogodišnjeg ugovora dao na solidnom srpskom.

PROČITAJTE JOŠ

“Fudbal u Japanu totalno je drugačiji, te sam želeo da se oprobam u Evropi i tako sam došao do Crne Gore. Moj transfer u Voždovac je veliki iskorak, liga je kvalitetnija i želim da to iskoristim kao odskočnu dasku. Ofanzivan sam igrač, želim da upišem što više asistencija i golova, da ove sezone izborimo plasman u evropska takmičenja”, jasan je bio 23-godišnji fudbaler.

Pored poznavanja jezika, pridošlici u redovima Voždovca pomoći će u prilagođavanju i jedan od uzdanica tima, crnogorski reprezentativac Miloš Milović.

“Učio sam jezik sam, čitao sam dnevnu štampu i knjige, da bih što pre savladao srpski. Svakoga dana sam pričao sa saigračima, ako mi nešto nije jasno odmah tražim da mi prevedu i korak po korak sada mogu da komuniciram bez problema. U Podgorici sam igrao sa Milom, tako da će mi biti lakše da se uklopim.”

Sentoku novi „zmaj“; Foto: FK Voždovac

Direktor Voždovca Miloš Mirković poželeo mu je dobrodošlicu i uspešne pripreme sa ekipom.

“Iako dolazi sa drugog kontinenta, ne sumnjam da će se Sentoku lako uklopiti s obzirom na godine provedene u Podgorici i poznavanje jezika. Pored njegovih fudbalskih kvaliteta, to je takođe igralo veliku ulogu u odluci da mu ponudimo ugovor. Drago mi je što je među prvima stigao u klub i što će imati prilike da se dokazuje novom stručnom štabu tokom celog pripremnog perioda i da pokaže kvalitete na prijateljskim utakmicama koje slede”, istakao je Mirković.

BONUS VIDEO Ovakvo izvođenje penala do sada još niste videli

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar