Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Vojvodina se pojačala dovođenjem Veljka Simića, koji je sporazumno raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom, ali to nije jedina kadrovska promena u klubu.

PROČITAJTE JOŠ

Novi sportski direktor Vojvodine, Milan Kosanović, već radi punom parom, pa je bilo dosta aktivnosti.

„Na prethodnoj konferenciji već smo najavili mogućnost odlazaka mlađih igrača, a konkretno možemo da potvrdimo da će od danas Ognjen Đuričin postati novi član Radničkog iz Niša. Postigli smo dogovor koji zadovoljava sve strane, a zahvaljujemo se Đuričinu za sve što je uradio u dresu Vojvodine. U nekoj daljoj projekciji Vojvodine, ovim smo oslobodili prostor za napredak nekim mlađim igračima koji će biti budućnost našeg kluba. Takođe, Đorđe Pantelić ide na pozajmicu u Inđiju, gde će i dalje kao pozajmljeni igrač ostati Nešković. Praktično, 29 igrača putuje u Tursku, 25 igrača i četiri golmana. Čekamo još rezultate testova na koronu, kada ćemo kompletirati čitav spisak putnika“, rekao je Kosanović.

Bilo je reči i o tome ko će biti deo selekcije Superlige Srbije, koji će predstavljati našu zemlju na turneji u SAD.

„Vojvodinu će predstavljati Aranđel Stojković, Miljan Vukadinović i Nemanja Čović. To je pokazatelj dobrog rada kluba, oni će predstavljati Vojvodinu i nama je čast da što više igrača bude deo reprezentacije Srbije. Oni će poći sa nama u Tursku, a posle utakmice protiv Zorije, vratiće se u Srbiju i 21. januara putuju za SAD. To će napraviti male probleme za naš tim, ali je reprezentacija iznad svega i svi mi radimo u interesu toga da nacionalni tim bude što kvalitetniji i uvek ćemo biti otvoreni za saradnju“, naglasio je Kosanović.

Prioritet do kraja prelaznog roka je i pojačanje na poziciji napadača, ali Kosanović ističe da je tim i sada kadrovski popunjen i snažan.

„Tražimo inostranog napadača, imamo 2-3 igrača na listi, ali kao što znate sada je oko dolazaka problem i situacija oko korone, pošto je proces drugačiji. Do 5. februara imamo vremena da se pojačamo, ako se pojavi neki kvalitetan igrač, sigurno ćemo reagovati na tržištu. Ovaj prelazni rok će možda po broju igrača skroman, ali sigurno kvalitetan“, zaključio je Milan Kosanović.

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar