Vojvodina
Foto : Nenad Mihajlovic

Fudbalski klub Vojvodina obeležio je 106. rođendan, prigodnim koktelom i podsećanjem na dan kada je 1914. godine grupa učenika Velike srpske pravoslavne gimnazije formirala prvi srpski klub u Novom Sadu.

Ispred zgrade u Temerinskoj ulici predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić je, u društvu predsednika Skupštine Dragoljuba Samardžića i predstavnika Sekcije veterana, na spomen ploču postavljenu 2014. godine postavio lovorov venac, a potom se obratio prisutnim navijačima i predstavnicima medija.

„Danas je svečarski dan, našoj voljenoj Vojvodini je rođendan. Pre 106 godina, mladi srednjoškolci su doneli odluku o osnivanju FK Vojvodina, verovatno ni ne sluteći da će njihov klub jednog dana izrasti u fudbalskog giganta Novog Sada, Srbije, a i šire. Novi Sad ima svoje simbole, kao što su Matica srpska, Petrovaradinska tvrđava, FK Vojvodina, Univerzitet, ali i ono što je najvažnije, a to su njegovi građani, koji čine raznolikost i bogatstvo ovog našeg lepog grada“, kazao je Gajić, a prenosi sajt kluba.

Tokom 106 godina, Vojvodina je prelazila put od drugoligaša do osvajača titula i četvrtfinaliste Kupa evropskih šampiona, ali je svaku vrstu krize uvek uspevala da prevaziđe.

„Tokom više od jednog veka, Vojvodina je prolazila kroz razne faze i prošla kroz dva svetska rata, ali je opstala do danas. Uveren sam da Vojvodina sada ide dobrim putem, a mi koji trenutno učestvujemo u njenom radu moramo imati obavezu da je dalje razvijamo, ali moramo imati i emociju. Vojvodina je nešto posebno i ona mora da se voli, jer samo tako može biti uspešna. Želeo bih da skrenem pažnju i na veterane koji su danas ovde prisutni, ali i na one koji nažalost više nisu sa nama, jer svi oni su ostavili dubok trag u našoj Vojvodini, u vremenu kada se fudbal igrao iz ljubavi. Danas su neka druga vremena, kojima se moramo prilagoditi, ali ljubav ne smemo izgubiti, jer Vojvodina će trajati sve dok postoje ljudi koji je vole“, izjavio je Gajić.