Foto: Starsport

Dešavanja sa stadiona "Karađorđe" pratite na Nova.rs!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu na gostovanju rezultatom 1:2 u okviru 16. kola Superlige Srbije.

Crveno-beli nisu dominirali na ovom susretu, ali su pitanje pobednika rešili u prvom poluvremenu, kada je Osman Bukari bio u centru pažnje.

Ovo je bila 11. uzastopna pobeda Zvezde nad Vojvodinom u Novom Sadu, a neporažena je na tom terenu od 2013. godine.

Zvezda sada ima 37 bodova na drugom mestu na tabeli, tri manje od Partizana, ali uz utakmicu više. Vojvodina je peta sa 22 boda.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je do prednosti stigla već u 3. minutu, kada je Bukari iskoristio brzinu, nakon jedne duge lopte Nasera Đige pobegao odbrani Vojvodine i loptu zakucao pored nešto slabije postavljenog Lazara Carevića.

Od tog momenta Vojvodina je zaigrala mnogo ofanzivnije, pa su Novosađani „pleli“ mrežu oko gola Omrija Glazera, a inicijativa se isplatila u 12. minutu.

Samo par trenutaka nakon što je Hvang in Beom pogodio prečku, Vojvodina je krenula u napad, Đorđe Crnomarković „provukao“ loptu ispod odbrane Zvezde, a Radomir Milosavljević je samo ćušnuo ispod Glazera za 1:1.

Nastavili su da napadaju domaći, ali nisu uspeli da stvore ozbiljniju šansu, da bi u 26. minutu doživeli veliki udarac. Indio je ostao da leži na terenu, a nakon par trenutaka je u suzama napustio teren.

PROČITAJTE JOŠ:

Samo minut kasnije bilo je 2:1 za Zvezdu, kada je Bukari iskoristio očajnu reakciju odbrane Vojvodine i loptu, koja je prethodno pogodila Šerifa Endiajea, zakucao u gol za 2:1.

Do kraja poluvremena nije bilo prilika, pa je nakon prvih 45 mijnuta na semaforu stajalo 2:1.

Drugi deo igre nije bio mnogo sadržajan, a Vojvodina je odmah pokazala želju da dođe do remija.

Kembel je u 48. minutu dobio loptu u prostor po levoj strani, nije dugo čekao, već je odmah šutirao, ali je Glazer dobro zatvorio ugao i odbranio.

Foto: Starsport

Zvezda je uzvratila preko Ivanića, kome se otvorio prostor kroz sredinu, ali je njegov šut prozujao pored stative. U 62. minutu je sa distance zapretio i Kanga, ali je Carević odbranio. Golman Vojvodine je sjajno reagovao i nakon šuta Lučića, kome su prethodili sjajni driblinzi.

Ivanović je u 80. minutu pokušao glavom da ugrozi Glazera, ali je izraelski golman lako reagovao.

Pred kraj utakmice crveni karton je dobio jedan od pomoćnika trenera domaće ekipe, a saradnici su ga jedva obuzdali da se ne obračuna sa sudijom, možda čak i fizički.

Vojvodina je pokušala da napadne u nadoknadi vremena, ali se Zvezda odbranila.

Standings provided by Sofascore

Vojvodina – Crvena zvezda 1:2 (1:2)

(Milosavljević 12 – Bukari 3, 27)

Stadion: Karađorđe (Novi Sad); Sudija: Milan Ilić

Vojvodina: Carević – Lazarević, Jeličić, Crnomarković, Giorbelidze – Indio (od 26. Kembel), Milosavljević – Radulović (od 65. Ivanović), Zukić, Malbašić (od 65. Nikolić) – Vukanović

Crvena zvezda: Glazer – Nedeljković, Điga, Dragović, Nikolić – Stamenić (od 59. Mijailović) – Bukari (od 86. Spajić), Kanga (od 70. Lučić), Hvan, Ivanić – Ndiaje (od 59. Mijatović)


SUPERLIGA, 16. KOLO

Petak

IMT – Spartak 0:1 (0:0)

(Stanojev 80)

Subota

Radnik – Mladost 1:1 (0:1)

(Kunić 59 – Varjačić 19)

Vojvodina – Crvena zvezda 1:2 (1:2)

18:30 Partizan – TSC

Nedelja

13:00 Radnički 1923 – Novi Pazar

15:00 Javor – Voždovac

15:00 Radnički Niš – Čukarički

18:30 Železničar Pančevo – Napredak

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare