Foto: Starsport

Kraj evropske priče već na početku.

Vojvodina nije uspela da s eplasira u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija pošto je i u revanšu na svom terenu poražena od APOEL-a identičnim rezultatom kao i u prvom meču – 2:1.

Ponovo je tim sa Kipra prvi poevao, ovoga puta golom Sarfa dsa ivice šesnaesterca u 27. minutu nakon lepog udarca. Nije tu dugo trajala ta prednost pošto je Vojvodina u 37. minutu nakon lepe akcije golom Zukića došla do iuzjednaćenja, a isti igrač je propustio priliku da do poluvremena donese preokret.

PROČITAJTE JOŠ

U nastavku kao da domaći tim nije izašao na teren, pa je APOEL nakon što je Traore nespretno igrao rukom preko Efrema došao do konačnih 2:1.

Krenla je Vojvodina sa centra agresivno sa namerom da izvrši pritisak na rivala, ali je posle početne inicijative APOEL lako oterao domaći tim od gola.

Nije Vojvodina imala ideju kako da priđe golu Kiprana nakon prva dva minuta, a APOEL je sa lakoćom kontrolisao ritam utakmice i igru preselio na sredinu terena.

Nisu gosti pokazivali ambiciju da napadnu, a Vojvodina nije imala ideju, pa se polako tok zbivanja selio pred gol domaćeg tima što je rezultiralo golom za prednost rivala.

Napad je došao sa leve strane, a lopta je nakon prodora stigla na liniju kaznenog prostora na koju je Sarfo sjajno natrčaoi lepim udarcem u donji desni ugao doneo prednost svom timu.

Delovalo je tada da će domaći tim pasti, ali to kao da je probudilo Vojvodinu koja je polako počela da pritiska i preti golu Kiprana, što je ubrzo donelo i rezultat.

Čumić je serijom driblinga stvorio prostor na levoj strani i dodao loptu Zukiću koji je odmah tukao u kontraugao i uz malu pomoć odbrambenog igrača doneo izjednačenje za erupciju oduševljenja.

Imala je Vojvodima još dve dobre prilike do poluvremena, a Zukić je mogao da se proslavi i donese potpuni preokret.

U nastavku je pomalo neočekivano sa ofanzivom krenuo APOEL, ali nije bilo velikih prilika i polako je Vojvodina počela da prebacuje težište igre ka sredini terena i na polovinu gostiju. Međutim, delovala je domaća ekipa kao u ećem delu prvog poluvremena bezidejno i nemoćno, pa su ubrzo obojica trenerala krenuli sa izmenama sa željom da promešaju karte.

Ritam je odgovarao APOEL-u koji je to uspeo da iskoristi i u 73. minutu dođe do gola. Posle opasne akcije koja je trajala,Kiprani su izborili penal nakon što je Traore nesrećno igrao rukom, a Efrem sa bele tače zatresao mrežu Carevića.

Foto: Starsport

Vojvodina je do kraja pokušavala, ali je to bilo bledo i loše, dok je kiparski tim sa lakoćom čuvao loptu i rezultat i trošio vreme.

U narednoj rundi, APOEL očekuje duel protiv ekipe Dila Gori.

Vojvodina – APOEL 1:2 (1:1)

(Zukić 37 – Sarfo 27, Efrem 74p)

Stadion: Karađorđe, Sudija: Vitalijs Spasjonikovs (Litvanija), Gledalaca: 6000

Vojvodina: Carević – Jeličić, Traore, Crnomarković, Lazarević – Milosavljević, U. Nikolić, (od 75. Radulović), Zukić – Baraj (od 75. Ivanović), Vukić (od 62. Malbašić), Čumić.

APOEL: Belec – Čibake, Krespo, Dvali, Sušić – Kostadinov, Gomes, Sarfo(od 68. Gabrijel) – Vilson (od 61. Efrem), Kvilitaja, Fetfacidis (od 68. Petrović).


Vojvodina - APOEL 1:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare