Dušan Vlahović, Foto: Tanjug/ AP/Stefano Nicoli/LaPresse

Igrači iz Srbije su se po završetku reprezentativnih obaveza (ili pauze) vratili klupskim obavezama, a pojedinci su u dresu kluba ostavili više nego dobar utisak.

PROČITAJTE JOŠ...

Posebno su „odskočili“ Dušan Vlahović u dresu Fjorentine, Saša Lukić iz Torina i Filip Đuričić, fudbaler Sasuola iz Serije A.

Vlahović je u meču protiv Atalante postigao oba goal i doneo „violi“ pobedu od 2:1. Nikola Milenković je proveo svih 90 minuta na terenu, i za to vreme je dobio žuti karton, dok su Matija Nastasić i Aleksa Terzić utakmicu odgledali sa klupe za rezervne igrače.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Lukić je postigao gol u pobedi svog tima nad Salernitanom od 4:0 uz sigurnu partiju Vanje Milinković-Savića na golu, i to poslednji od četiri u prvom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena. Đuričić je pogodio mrežu Rome za 1:1, ali je njegova ekipa poražena veoma lepim golom Stefana El Šaravija u samoj završnici utakmice.

Sergej Milinković-Savić je protiv Milana (poraz 2:0) igrao 74 minuta, bez učinka, Nikola Maksimović u dresu Đenoe je odigrao svih 90 minuta protiv Kaljarija (3:2), dok je Aleksandar Kolarov čitavu utakmicu protiv Sampdorije presedeo na klupi (2:2).

U Engleskoj, Nemanja Matić je od prvog minuta bio zadužen za kontrolu igre na sredini terena. Nije postigao gol, ali je pomogao ekipi da od 1:1 dođe do 4:1 i lake pobede uz 90 minuta na terenu, Luka Milivojević je svojim ulaskom preporodio vezni red Kristal Palasa, pa je Totenhem savladan sa 3:0, dok je Aleksandar Mitrović igrao čitavu utakmicu, ali je susret okončan porazom Fulama od Blekpula 1:0.

FOTO: EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Predstavnici Srbije u Primeri imali su vikend za zaborav. Luka Jović nije bio u ekipi za Realovu utakmicu sa Seltom (5:2), dok su sa klupe utakmice svojih timova gledali i Nemanja Radoja (Levante, remi sa Rajo Valjekanom 1:1), Uroš Račić (Valensija, pobeda nad Osasunom 4:1), Nikola Maraš (Rajo Valjekano)…

Aleksandar Sedlar je u porazu svoje Majorke od Atletik Bilbaa proveo svih 90 minuta na terenu, ali nije uspeo da spreči trijumf Baska od 2:0.

U Bundesligi Filip Kostić je, nakon peripetija po završetku prelaznog roka i ostanka u redovima Ajntrahta, konačno dobio šansu, što je uzvratio golom u remiju sa Štutgartom 1:1. Hofenhajm Mijata Gaćinovića je izgubio od Majnca sa 2:0, a sjajni krilni napadač je napustio teren na poluvremenu.

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

U Cvajti Miloš Veljković je za 90 minuta igre pomogao svom Verderu da sačuva mrežu protiv Ingloštada (3:0).

Na terenima francuske Lige 1, Predrag Rajković je briljrao i sačuvao mrežu u pobedi Remsa nad Renom 2:0, dok je Mihailo Ristić sa klupe ispratio pobedu Monpeljea nad Sent Etijenom.

Ajaks Dušana Tadića slavio je sa 2:0 protiv Cvolea u holandsom šampionatu uz odličnu igru kapitena „kopljanika“, Slobodan Tedić je zamenjen u 68. minutu iste utakmice, a Filipa Stevanovića nije bilo u pobedi Hervenvena nad Groningenom, 1:0.

Portugalska liga donela je i nastup jednog igrača iz Srbije. Marko Grujić je zaigrao protiv Sportinga u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena (1:1).

Bonus video: Aleksandar Mitrović pokazao kako se bori za dres Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar