Foto: EPA-EFE/Claudio Giovannini

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović sve više privlači pažnju najjačih evropskih klubova, a pohvale na njegov račun stižu nakon svakog meča.

Interesovanje za Srbina dodatno je poraslo nakon što je odbio da potpiše novi ugovor sa Fiorentinom.

PROČITAJTE JOŠ:

Bivši fudbaler Đulijano Đanikeda je za „Tutomerkato“ govorio o srpskom napadaču.

„Vlahović je jedan od najinteresantnijih igrača u Evropi. On je 2000. godište i jedan je od fudbalera za kojeg će se nadmetati najveći klubovi. Mlad je, postiže golove i želi da napreduje“, rekao je Đanikeda.

Pored toga istakao je Vlahovićevu važnost za klub, te da bi Fiorentina lošim poslovanjem mogla mnogo da izgubi.

„Za Fjorentinu je važan igrač. On je savršeni egzekutor. Komiso je pokušao da produži ugovor sa njim i zadrži ga, ali je Vlahović odbio. Ko god vam nudi novac u januaru, u junu će ponuditi manje. Rizik je zadržati Vlahovića do juna, međutim rasplet koji se dogodio je neverovatan, došlo do ovakve situacije u kratkom roku i za godinu i po dana Fjorentina bi mogla da ostane praznih šaka“, dodao je Italijan.

Antonio Konte je nedavno postao novi trener Totenhema, a neki mediji su spominjali da bi baš tamo Srbin mogao da nastavi karijeru.

„Englesko prvenstvo je fizički zahtevno, a Vlahović ima sve karakteristike da se nametne sa tom željom i ozbiljnošću koju pokazuje. Ipak, neko kao on može dobro da prođe bilo gde“, istakao je nekadašnji vezista.

Fioretnina u subotu od 18 sati igra derbi italijanske Serije A protiv Juventusa, a Đanikeda je iskoristio priliku da uporedi Moratu i Vlahovića.

„Utisak je da bi zarad Vlahovića mogli da puste Moratu niz vodu. Kao što sam rekao, Dušan je mlad, snažan i velika imena poput Juventusa sigurno ga prate u stopu. Bjankonerima nedostaje takav igrač, prava devetka koja dominira u šesnaestercu. Morata je dobar igrač, ali on ima drugačije karakteristike“, izjavio je Đanikeda.

Dušan Vlahović ove sezone na 11 nastupa u prvenstvu Italije ima osam golova.

BONUS VIDEO O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar