Foto: Tanjug / Tano Pecoraro/LaPresse via AP

Fudbaleri Juventusa pobedili su Torino u meču 24. kola Serije A sa 4:2.

Dušan Vlahović nije odigrao ceo meč za crno-bele, ali nije ni imao sreće da se upiše u listu strelaca, dok je Filip Kosstić uspeo da asistira za pogodak.

PROČITAJTE JOŠ:

Dinamična utakmica rešena je u goledadi koja se sa prvog prenela i na drugo poluvreme i gde su „bikovi“ izvukli deblji kraj.

Da ovo neće biti Vlahovićev meč, pokazalo se u drugom minutu kada je Dušan bio najbliži središtu zbivanja, pre nego što je lopta stigla do Jana Karamoa, pa Srbin nije uspeo da spreči rivala da postigne pogodak za Torino koji je poveo sa 1:0.

Alesandro Bonđorno je upisao asistenciju, ali se ni on ni saigrači posle te gužve u kaznenom prostoru Juventusa nisu predugo radovali.

Igrao se 16. minut kada je Filip Kostić prošao po levoj strani i podigao je loptu ka petercu gde je stigla do Huana Kvadrada, koji ju je zakucao u mrežu.

Ivan Ilić je u 43. minutu asistirao Antoniju Sanabriji za novo vođstvo gostiju na Alijanc stadionu, ali je Juventus u nadoknadi prvog poluvremena izjednačio pogotkom Danila na asistenciju Anhela Di Marije.

Foto: Tanjug / Tano Pecoraro/LaPresse via AP

Ranu fazu drugog poluvremena obeležilo je nekoliko malera Dušana Vlahovića, pre nego što ga je u 86. minutu zamenio Moiz Ken.

Vlahović je u 50. minutu dobio loptu sa levog krila, dokotrljala se do njega nekako, pošto je prošla kroz noge dvojice igrača Torina.

Vanja Milinković-Savić mu je istrčao na zicer, Dušan je šutirao pored saigrača iz reprezentacije Srbije i pogodio je prečku.

Sedam minuta kasnije, Di Marija ga je pronašao na drugoj stativi iz kornera, a Vlahović je gađao pored gola.

Foto: Tanjug / Fabio Ferrari/LaPresse via AP

U sličnom periodu meča je i Aleksej Mirančuk promašio šansu za Torino, koji je u 67. minutu tresao prečku posle šuta Kerola Linetija.

Juventus je poveo sa 3:2 u 71. minutu kada je Bremer glavom dočekao loptu u šesnaestercu, a Adrijen Rabio je u deset minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Uz Ivana Ilića, u timu Torina se našao i Nemanja Radonjić kao izmena od 60. minuta, ali nije uspeo da se upiše u strelce ili asistente, mada je probao da zapreti iz prodora. Zanimljivo je da je samo 15 minuta kasnije i izašao.

Pol Pogba je posle duže pauze dobio šansu da zaigra i ušao je u igru umesto Enca Barenčee u 69. minutu i pomogao je Juventusu da dođe do 35. boda i sedmog mesta na tabeli Serije A, dok je Torino sa četiri boda manje na devetom mestu.


Serija A, 24. kolo:

Juventus – Torino 4:2 (2:2)

(Kvadrado 16, Danilo 45+1, Bremer 71, Rabio 81 – Karamo 2, Sanabrija 43)

Kremoneze – Roma 2:1 (1:0)

(Tsađu 17, Ćofani 82 p – Spinacola 71)

Ponedeljak:

Verona – Fjorentina 0:3 (0:2)

(Barak 12, Kabral 38, Biragi 89)

Lacio – Sampdorija 1:0 (0:0)

(Luis Alberto 80)

Nedelja:

Bolonja – Inter 1:0 (0:0)

(Orsolini 76)

Salernitana – Monca 3:0 (0:0)

(Kulibali 52, Kastanjos 65, Kandreva 71)

Udineze – Specija 2:2 (1:1)

(Beto 22, Pereira 55 – Nzola 6, 72)

Milan – Atalanta 2:0 (1:0)

(Muso 26 ag, Mesijas 86)

Subota:

Empoli – Napoli 0:2 (0:2)

(Ismajli 17 ag, Osimen 28)

Leće – Sasuolo 0:1 (0:0)

(Torstved 65)


BONUS VIDEO: VAR poništio spektakularan gol Danijela Aleksića, majstoriju „rabonom“ kakva se retko viđa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar