Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Juventus izbegao bruku, ali eliminisan iz Lige šampiona.

Fudbaleri Benfike su u neverovatnom meču savladali Juventus sa 4:3 i i izbacili tim Dušana Vlahovića i Filipa Kostića iz Lige šampiona.

Vlahović je na kratko bio i strelac izjednačujućeg gola u prvom poluvremenu, ali je kasnije utvrđeno da je egzekutor bio Mojze Kin koji je ipak ubavio loptu u mrežu pre nego što je prešla gol liniju u meču u kojem je puno posla imao srpski sudija Srđan Jovanović, ali ga je maestralno odradio.

Benfika je povela preko Antonija Sillve u 17. minutu pre tog izjednačujućeg gola, a onda je usledila rapsodija.

PROČITAJTE JOŠ

Do poluvremena su Žoao Mario iz penala i Rafa Silva povećali na 3:1, da bi isti igrač u 51. doneo i velikih 4:1.

Rezervisti koje je Alegri uveo umesto Vlahovića i Kostića zamalo su sve šokirali. Prvo je Milik zatresao mrežu, a onda je Iling sjajno uposlio Mekenija i u samo dva minuta smanjen je rezultat na 4:3, ali je to bilo sve.

Zahvaljujući pobedi PSŽ-a od 7:2 protiv Makabija, frnacuski tim je uz Benfiku prošao dalje i ostaje samo da se bore za prvo mesto, dok Vlahovića i ekipu čeka borba za treće mesto i Ligu Evrope.

Iako je Juventus imao imperativ pobede u Lisabonu, Benfika je bila ta koja je od starta krenula u ofanzivu sa željom da obezbedi prolaz već posle petog kola.

Posle nekoliko neuspešnih pokušaja da posle prekida i sa krila dođu do gola, bedem je probijen u 17. minutu.

Sjajno je Fernandez posle kratkog dodavanja poslao loptu na peterac gde je Antonio Silva pored statične odbrane zakucao glavom u mrežu.

Uspeo je Juventus brzo da se vrati posle velikog karambola samo četiri minuta kasnije kada je Dušan Vlahović doneo izjednačenje svom timu.

Pokazao je Srđan Jovanović da je bio ofsajad, ali je posle gledanja VAR-a gol priznat. Bilo je dileme da li je strelac bio Kin koji je zakucao loptu u mrežu posle Vudarca Vlahovića i odbrane Vlahodimosa, ali je ona već prešla liniju i pripisan je srpskom napadaču.

Foto: Tanjug/P Photo/Armando Franca

To je ipak bilo sve u prvom delu od Juventusa, jer je samo sedam minuta kasnije Kvadrado napravio glupost i igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a Srđan Jovanović bez dileme pokazao na belu tačku i tako omogućio Žoao Mariju da ponovo donese prednost Benfiki.

Usledila je ofanziva domaćih i prelep gol u 35. minutu. Sjajno je Fernandez po desnom boku razbio odbranu rivala i poslao je centaršut na peterac a Rafa Silva prelepo petom je poslao u mrežu.

Do kraja poluvremena je Benfika napadala i pokušavala da postigne i četvrti gol.

Ono što im nije uspelo u završnici prvog poluvremena, jeste u nastavku.

Ponovo je odbrana Juventusa bila loša i posmatrala kako im prolaze lopta i Rafa Silva koji je iskoristio veliku šansu i potpuno potopio giganta iz Torina.

Činilo se tada da će to biti kraj, ali je usledila prava ludnica.

Alegri je napravio nekoliko izmena ii izvadio glavne igrače Vlahovića, Kostića i Kvadrada jer je delovalo da je sve rešeno, pogotovo nakon što je Rafa Silva promašio šansu za 5:1.

Tada je Juventus potpuno iznenada uspeo da postigne drugi gol. Sjajno je Englez Iling pronašao Milika koji je smanjio na 4:2, ali i dalje niko nije slutio dramu.

Samo dva minuta kasnije je Englez ponovo zakuvao čorbu. Posle njegove lopte i velike gužve, Mekeni je postigao novi gol i na 11 minuta pre kraja smanjo na 3:1.

Krenuo je iznenada Juventus po nešto što je delovalo nemoguće i pokušao da dotuče Benfiku. Stvorili su gosti dve solidne prilike, a onda je ponovo na scenu stupio Rafa Silva.

Sjajno je istrčao kontranapad i izašao sam ispred golmana i odlično šutirao, ali je pogodio stativu i propustio priliku da se proslavi.

Imao je Juventus još jednu šansu posle kornera preko Gatija, ali je to bilo sve, pa je italijanski tim i definitivno eliminisan.

U poslednjem kolu će dočekati ekipu PSŽ-a u borbi za treće mesto koje trentuno drže sa istim brojem bodova kao Makabi iz Haife, ali i bolljom gol  razlikom. Tim iz Izraela će za kraj dočekati Maakbi iz Haife.

 


Benfika – Juventus 4:3 (3:1)

(17′ Silva, Žoao Mario 28, Rafa Silva 35, 50 – Kin 21, Milik 77, Mekeni 79)

Stadion: La Luš; Sudija: Srđan Jovanović

Benfika: Vlahodimos, Grimaldo, Otamendi, Silva, Bah (0d 81. Žilberto), Florentino, Fernandez, Orsens, Žoa Mario (od 90+4 Čikinjo), Rafa Silva (od 87. Musa), Ramos (od 87. Nerez)

Juventus: Ščešni, Gati, Bonući (od 60. Aleks Sandro), Danilo, Kostić (od 70. Iling), Rabio, Lokateli, Mekeni, Kvadrado, Kin (od 46. Milik), Vlahović (od 70. Sule)


Grupa E, peto kolo:

Salcburg – Čelsi 1:2

Dinamo – Milan 0:4 (0:2)

(Gabia 39, Rafael Leao 50, Žiru 59p. Ljubičić 69ag)

Grupa F, peto kolo:

Seltik – Šahtjor 1:1 (1:0)

(Đakomakis 34 – Murdrik)

Lajpcig – Real Madrid 3:1 (2:1)

(Gvardiol 13, Nkunku 18, Verner 81 – Vinisijus 44)

Grupa G, peto kolo

Sevilja – Kopenhagen 3:0

(El Nesiri 62, Isko 88, Montijel 90+2)

Borusija Dortmund – Mančester siti 0:0 (0:0)

Grupa H, peto kolo:

Benfika Juventus 4:3 (3:1)

(17′ Silva, Žoao Mario 28, Rafa Silva 35, 50 – Kin 21, Milik 77, Mekeni 79)

PSŽ – Makabi Haifa 7:2 (4:1)

(Mesi 19, 45, Mbape 32, 64 Nejmar,35 Goldberg 62ag. Soler 84 – Sek 38, 50)

 


Standings provided by Sofascore

Benfika - Juventus 4:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar