vilijan
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Fudbaler Čelsija, Brazilac Vilijan, rekao je da će ostati u klubu i po isteku ugovora, ako Premijer liga bude morala da se završi tokom leta.

Zbog pandemije koronavirusa sezona u engleskom fudbalu prekinuta je najmanje do 30. aprila i neizvesno je kada će se i da li će se prvenstvo završiti. Situacija dodatno komplikuje posao klubovima, pošto igračima uglavnom krajem juna ističu ugovori.

Pregovori brazilskog fudbalera i uprave Čelsija oko nastavka saradnje su zaustavljeni, pošto on želi trogodišnji ugovor, a „plavci“ mu nude dvogodišnji.

„Mislim da mi ugovor ističe u julu. Ako budem morao da igram tih meseci, neće mi biti problem da ostanem lojalan klubu i završim ligu, pošto je klub takav bio i prema meni, bez obzira na papir“, rekao je Vilijan, a preneo „Skaj“.

Vilijan je sedam godina u Čelsiju i bio je jedan od najvažnijih igrača u osvajanju dve šampionske titule u Premijer ligi, Lige Evrope, FA kupa i Liga kupa.

Osim Vilijanu, ovog leta ističu ugovori i Olivijeu Žiruu i Pedru, tačnije 30. juna.

Trener Frenk Lampard je ove sezone rekao da želi da zadržu Vilijana na „Stamford bridžu“.

„Ne znamo šta će se dogoditi. Ali, bez sumnje, kao i uvek, biću spreman da dam sve od sebe za moj klub, bez obzira na situaciju sa ugovorom“, rekao je Vilijan za brazilsku televiziju „Esporte Interativo“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram